heheh, nie nie....ja czekam na swojego ukochanego...tzn na pączka bardziej tym razem
:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
heheh, nie nie....ja czekam na swojego ukochanego...tzn na pączka bardziej tym razem
Kobietki właśnie zrobiłam zapiekankę rybną własnego pomysłu. Podaję przepis (oczywiście ilości na oko)
1. Ugotować makaron (świderki, muszelki co kto lubi lub ma w domu) - ilość wg uznania
2. rybka (ile kto i jaką lubi). Jeżeli jest mała daję 2-3 kawałki. Kostka rybna 3-4 kawałki (aha rybe rozmrażam żeby się szybciej upiekła)
3. pomidor sparzyć i obrać ze skórki pokroić i wrzucić do średniej miski
4. Śmietana (dałam 18% tą do zupy)
5. Przyprawy (dałam tak: czosnek granulowany, przyprawa młynek chili, oregano, bazylia, tymianek, przyprawa do ryb)
6. ser (może być plastry, można potrzeć)
Ugotowany makaron wykładam na spód naczynia żaroodpornego. Na to kładę rybkę posypaną przyprawą do ryb. Do miski z pomidorem wrzucam przyprawy (wszystkie wymienione wyżej), zalewam śmietaną i mieszam. Wymieszany sosik wlewam na rybkę i przykrywam serem.
Piekarnik nagrzałam do 180 st. i wrzuciłam termoobieg z grzaniem góra i dół. Docelowo powinno starczyć 30 minut dla rybki...
Smacznego :-)