reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

A potrawy gotowane z winem lub innym alkoholem można śmiało jeść bo alkohol odparowuje w procesie gotowania zostaje tylko aromat. :tak:

Noooooooo kochana!!!! jak ja to mogłam przegapić:-D:-D:-D:-D
więc pomarańcze,cynamon i goździki gotowane w winie lub piwie też można:-D:-D:-D:-D:-D zostanie sam aromatyczny wywar:-):-):-):-):-)
ja tu broń boże o grzańcu nie mówię:-):-):-) bo to wtedy inna receptura

Katik a kysz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pierniczki michałki

reklama
haha, ja za to dzis nie wytrzymalam, i wyciagnelam z zamrazarki golabki z grzybkami... Tydzien sie powstrzymywalam, ale dzis uleglam. I na wigilie mamy o 2 mniej :-D:-D:-D

Dagsila to ja może poproszę o przepis na tą z tuńczykiem i makaronową ;-)

wedle życzenia:-)

sałatka z tuńczyka:tak:
1 puszka tunczyka w sosie własnym ( ja kupuje rozdrabniany, bo pozniej nie musze jeszcze z tym walczyc:-D)
1 puszka kukurydzy
5 jajek
30 gad zoltego sera
1 srednia cebula
ok 8-10 sredniej wielkosci ogóreczki kiszone
maly majonez ( osobiscie jestem fanka helmansa babuni- ale kazdy wg smaku:-))
2-3 łuzeczki musztardy ( o dziwo najlepiej sprawdza sie taka za 1,2 do max 1,5 zł - czyli taka najzwyczajna w swiecie musztarda:-))

jajka ugotowac na twardo a nastepnie zetrzec na tarce z duzymi oczkami, ser równiez trzemy na tych samych oczkach. ogoreczki na deseczce w nieduza kostke ( na tarce zrobi sie papka, wiec nie polecam), tak samo cebulka.
wszytko wsypujemy do jednej michy ( tudziez gara) łacznie z kukurydza. dodajemy majonez, solimy pieprzymy i dorzucamy musztarde. wszystko oczywiscie do smaku wiec polecam powolutku doprawiac:-)
ilosci podałam tak na oko, bo np ost dodawalam wiecej ogorków, a jeszcze wczesniej miałam pol mkilo sera:szok::-)
takze wszystko na oko, a przynajmniej znaczna czesc:-D

sałatka makaronowa:-)

1 opakowanie makaronu swiderki
ok 20 dag szynki gotowanj
5-6 ogorkow konserwowych
mały słoiczek pieczarek marynowanych
ok 20 dag zoltego sera
1 cebulka dymka

makaron ugotowac "aldente", szynke, ser pokroic w paseczki, ogorki w nieduza kostke, pieczarki-jesli sa w calosci- to na cwiartki, cebulke poszatkowac. wszystko do jednego gara, tudziez michy;-)

do tego robie 2 sosy: 1 z jogurtu naturalnego z zabkiem czosnku sola i pieprzem 2 z oliwa z oliwek, sok z cytryny, sol, pieprz i jak mam to swieza bazylia.

ogolenie wszystkie moje dania sa niewymagajace zachodu, bo sie meczyc nie lubie no i tez preferuje takie dania kwaskowe:-)

mam nadzieje ze cos sobie wybierzesz:tak:

smacznego:-)

dziewczyny ja jestem tak nazarta po tych paru dniach w polsce ze szok, pekne chyba, wszystko mnie boli, brzuch mi tak wydelo i przytylam chyba z 10 kilo juz.. a najgorsze jeszcze przede mna...

reklama
Do góry