reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Kiedys wklajalam przepis na podobne ciacho, ale były jeszcze wiśnie drążone i migdały, no i bez smietany, pyyyychotka, pamiętam ,ze chyba mamusia robila i tez pisala ,ze smaczne;-). My robimy zawsze w Święta Bozego Narodzenia, bo w przeciwnym razie ważylabym chyba ze 100 kg. Potrafie wszamc na raz ze cztery wielkie kawły...uwilbiam. Zwłaszcza ten spód heheheh, tylko u Nas jeszcze zmiast płatkow cornflakes są sucharki zmielone.

reklama
Dla mnie połączenie kosmiczne, ale tylko dlatego, że słodkiego nie lubię :rofl2:. Myślę tylko, że dodanie wiśni to super sprawa, bo świetnie się komponują z czekoladą. Ja do murzynka dodaję wiśnie i robię też muffiny z wiśniami i czekoladą.

A ze "smakami" może tak być, jak z moją sałatką ziemniaczaną, która Elvie nie pasowała (i ja to rozumiem, bo nie każdy wszystko lubi), zaś ludzie ją zjedli na pniu :-D

Spotkanie z zołzami nam się przesunęło, także dziś próbujemy sernik z mascarpone :-) tzn. one próbują i dzieciaki, bo ja się nie znam :-D

Wronka, dla mnie też możesz je zrobić, to całe zjesz :-D tzn. prawie, bo ja jestem dobrze wychowana i zawsze próbuję, co mi dają :-p

Hehehe... Zielona... to masz tak jak ja :-) jeszcze tarta z malinami i serem mascarpone i mojej babci z porzeczkami (bo ono jest kwaśne) wchodzi :-) + gorzka czekolada i tym mogę się tuczyć :-)

No i słone... słone to ja lubię :zawstydzona/y:

ja ogólnie tez za cistami nie przepadam, tzn nie wszystkimi i odwrotnie jak zielona hehehe, bo murzynka czy pirnika nienawidze hehe, a juz kwasnych ciast to w ogole hehe.

ciasta uwielbiam :-D słodkie uwielbiam, czekolade lubię...słone...zalezy co ale generalnie też lubię choć żadko jem bo ograniczam spożycie soli do potrzebnego minimum ;-)

Kochane mam prośbę w niedzielę odprawiam moje i J. urodzinki. Będzie grill i potrzebuję pomysłu na jakąś lekka sałatkę do grilla...wspomóżcie :-)

reklama
kiedys lubilam slone, a teraz tak sie odzwyczilam od soli, ze nawet paluszki slone sa za slone hehe

Agnieszka> mix salat, feta w kostke, pomidory koktajlowe ciachnete na pol, wypestkowany ogorek pokrojony w kostke (wazne zeby wypestkowany, bo inaczej puszcza sok), czosnek przecisniety przez prase, oliwa, sol, pieprz i kilka kropli soku z cytryny. zabeltac i gotowe.

Do góry