reklama
A ja wczoraj sobie zrobiłam sałatkę (sobie bo M. w pracy od 11 do 23 i że na kuchni pracuje to w domu jada tylko na wolnym).
Idealnie sie sprawdza w te upały, jakoś nie chce mi się nic ciepłego jeść a taka z lodówki jest super.
Przepis bardzo szybki i prosty:
*połówkę sałaty lodowej pokroić drobno
*dodać puszkę kukurydzy
*dodać pokrojoną paprykę czeroną
*dwie piersi kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z ulubionymi przyprawami i łyżką oliwy, podsmażyć pod przykrywką na wolnym ogniu (żeby była soczysta a nie sucha i twarda), poczekać aż wystygnie i dodać do reszty
*całość wymieszać z dosłownie łyżką majonezu lub jogurtu (niczym więcej nie doprawiałam, smak i tak dają warzywa i kurczak)
*porządnie schłodzić i smacznego:-)
Nic wyszukanego ale szybka, tania i myślę że smaczna, polecam:-)
Idealnie sie sprawdza w te upały, jakoś nie chce mi się nic ciepłego jeść a taka z lodówki jest super.
Przepis bardzo szybki i prosty:
*połówkę sałaty lodowej pokroić drobno
*dodać puszkę kukurydzy
*dodać pokrojoną paprykę czeroną
*dwie piersi kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z ulubionymi przyprawami i łyżką oliwy, podsmażyć pod przykrywką na wolnym ogniu (żeby była soczysta a nie sucha i twarda), poczekać aż wystygnie i dodać do reszty
*całość wymieszać z dosłownie łyżką majonezu lub jogurtu (niczym więcej nie doprawiałam, smak i tak dają warzywa i kurczak)
*porządnie schłodzić i smacznego:-)
Nic wyszukanego ale szybka, tania i myślę że smaczna, polecam:-)
iza813
mama Szymka i Samuela
Jesli znacie jakies smaczne ale w miare niskokaloryczne;-) potrawy to poprosze o przepisy
Katik
...jestem mamą...
Jesli znacie jakies smaczne ale w miare niskokaloryczne;-) potrawy to poprosze o przepisy
taaa
a ja poprosze o cos co bede mogla jesc , nie ograniczac sie , a duuuuuzo schudnac.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Katiik owoce!!!!!
iza813
mama Szymka i Samuela
Owoce niektore zawieraja duzo cukru np banany,ale z kolei grapefruity juz nie,tyle ze nie kazda mama karmiaca moze je jesc.
A warzywa tutaj mozna poszalec,ja uwielbiam podjadac surowa czerwona papryke:-) i marchewke ale slodka
A warzywa tutaj mozna poszalec,ja uwielbiam podjadac surowa czerwona papryke:-) i marchewke ale slodka
taaa
a ja poprosze o cos co bede mogla jesc , nie ograniczac sie , a duuuuuzo schudnac.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
hehehe mi do głowy tylko woda niegazowana przychodzi
aniez
Fanka BB :)
Niskokalorycznie i smacznie: leczo z kabaczka, pomidorów i koperku- można je wzbogacać o inne warzywa i np. grilowanego kuraka albo ryba pieczona np. z pomidorami albo szpinakiem albo papryką (albo wszytskim po trochu), albo ryba na parze z jarzynami...
reklama
B
Barbarka123
Gość
Mniam.. szpinaczek... Chyba jutro zrobię.. A z ryb polecam < oprócz łososia> tuńczyka.. Wczoraj upiekłam sobie.... Smaczniutki... Co prawda troszkę suchy ale mozna wzbogacić sobie masełkiem i jest wyśmienity...