reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Katik- tylko do sałatki kup surową polędwiczkę :-D
Ja w ogóle lubię takie sałatki (podobną robię z wędzonym łososiem i ogórkiem), bo ja uwielbiam warzywa i w lecie sobie dogadzam, a co :-p

reklama
A ja wczoraj sobie zrobiłam sałatkę (sobie bo M. w pracy od 11 do 23 i że na kuchni pracuje to w domu jada tylko na wolnym).
Idealnie sie sprawdza w te upały, jakoś nie chce mi się nic ciepłego jeść a taka z lodówki jest super.
Przepis bardzo szybki i prosty:
*połówkę sałaty lodowej pokroić drobno
*dodać puszkę kukurydzy
*dodać pokrojoną paprykę czeroną
*dwie piersi kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z ulubionymi przyprawami i łyżką oliwy, podsmażyć pod przykrywką na wolnym ogniu (żeby była soczysta a nie sucha i twarda), poczekać aż wystygnie i dodać do reszty
*całość wymieszać z dosłownie łyżką majonezu lub jogurtu (niczym więcej nie doprawiałam, smak i tak dają warzywa i kurczak)
*porządnie schłodzić i smacznego:-)

Nic wyszukanego ale szybka, tania i myślę że smaczna, polecam:-)

Owoce niektore zawieraja duzo cukru np banany,ale z kolei grapefruity juz nie,tyle ze nie kazda mama karmiaca moze je jesc.
A warzywa tutaj mozna poszalec,ja uwielbiam podjadac surowa czerwona papryke:-) i marchewke ale slodka:tak:

Niskokalorycznie i smacznie: leczo z kabaczka, pomidorów i koperku- można je wzbogacać o inne warzywa i np. grilowanego kuraka :-D albo ryba pieczona np. z pomidorami albo szpinakiem albo papryką (albo wszytskim po trochu), albo ryba na parze z jarzynami... :-D

reklama
Mniam.. szpinaczek... Chyba jutro zrobię.. A z ryb polecam < oprócz łososia> tuńczyka.. Wczoraj upiekłam sobie.... Smaczniutki... Co prawda troszkę suchy ale mozna wzbogacić sobie masełkiem i jest wyśmienity...

Do góry