reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Niskokalorycznie i smacznie: leczo z kabaczka, pomidorów i koperku- można je wzbogacać o inne warzywa i np. grilowanego kuraka :-D albo ryba pieczona np. z pomidorami albo szpinakiem albo papryką (albo wszytskim po trochu), albo ryba na parze z jarzynami... :-D


Dzieki aniez:blink:
Ja poprosze kolege google o pomoc on na pewno cos dla mnie znajdzie :-D
 
reklama
Jakiś tydzień temu mąż zakupił nowego magnuma golda... no i wpadłam w nałóg!!! Chyba metodą Dagi męża spróbuję uwierzyć, że lody mi w puppę nie pójdą :-D
 
no to tak:

skladniki:
1 opakownaie herbtnikow ( petit brule czy jak one sie tam nazywaja- takie podwojne oakowanie)
2 budynie smietankowe
1 litr mleka niecaly
25 dag margaryny
30dag wiorek kokosowych
1 opakownie cukru waniliowego

przygotowanie:
otwieramy mleczko, nalewamy sobie pol szklaneczki mleczka, smarujemy swiezy chlebek dzemem ananasowym i zajadamy myslac sobie na jaka cholera ja znowu sobie jakies zadania wymyslam;

gotujemy budyn wg przepisu na opakowaniu ( czyli powinno byc z litra mleka, ale ja daje o te pol szkalnki mniej wiec jest gestrzy [ no i ja napita:-D]);

studzimy;

miekka margaryne ucieramy na puszysta mase;

dodajemy do margaryny, wciaz ucerajac, wystudzony budyn i cukeier wanilinowy;

do jednolitej w/w masy wsypujemy ok 2/3 wiorek kokosowych i lyzka mieszamy delikatnie;

do blaszki wylozonej folia aluminiowa wkladamy warstwe herbatnikow

teraz masa ( mozna oblizywac łyzke :-) )

znowu herbatniki

no i masa

teraz tez herbatniki

resztka ( u mnie bylo juz bardzo malo) masy

i posypujemy resztka wiorek kokosowych

włala kurde :-D:-D:-D:-D:-D:-D

do lodowki na conajmniej 4 godzi ( tak,wiem, buuuuuuuuuuuu, ale musi stezec)

no i szamamy :-) :-)
 
no to tak:

skladniki:
1 opakownaie herbtnikow ( petit brule czy jak one sie tam nazywaja- takie podwojne oakowanie)
2 budynie smietankowe
1 litr mleka niecaly
25 dag margaryny
30dag wiorek kokosowych
1 opakownie cukru waniliowego

przygotowanie:
otwieramy mleczko, nalewamy sobie pol szklaneczki mleczka, smarujemy swiezy chlebek dzemem ananasowym i zajadamy myslac sobie na jaka cholera ja znowu sobie jakies zadania wymyslam;

gotujemy budyn wg przepisu na opakowaniu ( czyli powinno byc z litra mleka, ale ja daje o te pol szkalnki mniej wiec jest gestrzy [ no i ja napita:-D]);

studzimy;

miekka margaryne ucieramy na puszysta mase;

dodajemy do margaryny, wciaz ucerajac, wystudzony budyn i cukeier wanilinowy;

do jednolitej w/w masy wsypujemy ok 2/3 wiorek kokosowych i lyzka mieszamy delikatnie;

do blaszki wylozonej folia aluminiowa wkladamy warstwe herbatnikow

teraz masa ( mozna oblizywac łyzke :-) )

znowu herbatniki

no i masa

teraz tez herbatniki

resztka ( u mnie bylo juz bardzo malo) masy

i posypujemy resztka wiorek kokosowych

włala kurde :-D:-D:-D:-D:-D:-D

do lodowki na conajmniej 4 godzi ( tak,wiem, buuuuuuuuuuuu, ale musi stezec)

no i szamamy :-) :-)
Daga jesteś boska wiesz o tym?? Te twoje teksty są świetne...
 
wszystko super tylko u mnie wieeeeeeeeeelkie buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
bo Hanka skazowa jest :-( i ja mlika nie moge...ale dżem anansowy to jak najbardziej :-)
 
To moze ja zaproponuje ciasto dla tych co nie moga mleka, jajek:

1,5 szkl. kaszy manny
0,5 szkl. cukru pudru
1 szkl. maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
Wymieszac wszystko razem. Do tego obrac i zetrzec na tarce ok. 1kg jablek. Smarujemy blaszke margaryna i ukladamy na przemian suche i jablka. Warstw powinno byc duzo, wtedy lepiej wychodzi. Na wierzch scieramy na tarce mocno schlodzona kostke margaryny (oczywiscie szukamy takiej bez dodatku mleka i jego pochodnych). Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30-45 min w zaleznosci od piekarnika w temp. ok. 180 stopni.

Moze nie jest to szczyt kunsztu cukierniczego, ale calkiem smacznie mozna oslodzic sobie zycie bez mleka ;-)
 
reklama
To ja podam wam przepis na moje

LECZO Z KURCZAKIEM

1 srednia piers z kurczka lub indyka
1 srednia marchew
1 korzen pietruszki
1/2 duzej czerwonej papryki
sol
pieprz
oregano

Kroimy fileta na mala kostke, smazymy przez 10 min na lyzce oleju,pozniej dolewamy pol szklanki wody.Fileta nie solimy, na tarce trzemy marchew i korzen pietruszki,papryke kroimy w mala kosteczke.Dorzucamy warzywka do filecika,wszystko dusimy okolo 20-30 minut az warzywka beda miekkie.Na koncu doprawiamy potrawke solem pieprzem i oregano

MOzna ten przepis urozmaicac dodajac inne mieso np wolowinke lub inne warzywa.

SMACZNEGO :-)
 
Do góry