reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

a+t ja robiłam tradycyjnie z zółtkiem czyli zagotowałam modyfikonane a w szklaneczce miałam na wodzie rozbełtane zółtko z mąką( moze byc kukurydziana) dozwolona od 5m-ca. ja dałam zwykła i to trzeba taka konsystencje płynną ale gęsta(mam nadzieje ze wiesz o co chodzi(nie kit))
i to wylewasz powolutku na wrzące mleko i energicznie mieszasz,
mała sie zajadała,

reklama
a ja chce mała odstawic na tydzień od piersi i dawać Pepti (chyba jednak to nie on uczulał) i zobaczyć co sie bedzie dział bo mała jest obsypana coraz bardziej. Będę odciagać mleczko zeby mi laktacja nie ustała i zobaczymy. Jak na razie Marysia się troszke buntuuje ale 80 ml mleka wypiła przez butlę, tylko jej musiałam wiekszą dziurke zrobi w smoczku. Mam ten smoczek Aventy (ten pierwszy nie wiem do ilu on jest miesięcy), musze sobie kupić taki z większa dziurką i więskzą butlę

głuszek - ten pierwszy jest do 1 miesiąca. Ja daję mojemu już 3.

A moj dostaje wysyoki po chrupkach.:-( Tylko nie wiem dlaczego. Czy produkt uczula czy podrażnia sobie skórkę drapiąc się chrupką po twarzy.

Dostał tez uczulenie po tym jak zjadłam ogórki kiszone i za kilka dni pomidora ( a kiedyś jadłam i było OK) Może pomidor uczulił lub nawozy pryskane. A więc ja podobnie jak głuszekk cofam sie z produktami u siebie i u Mirka.

A tak Mirek wyglądał po ogórkach - tylko plamy były bardzioe czerwone
mirek291020061gr8.jpg

Ojejku Gosiek :( biedny Miruś :((((((((((((( A tak odnośnie tego żółtka, to wolno podawać takie surowe ????????? a ptasia grypa, salmonella ? myślałam że można podawać żółtko ale ugotowane :-/ ???????????

acha -= kupiłąm sobie ten smoczek trójprzepływowy i mała lepiej smiga.
BuTELKOWE MAMY!!! Proszę was napiszcie mi ile dziennie jedzą wasze dzici i po ile mleka.
MArysia je chyba za mało. Na opakowaniu jest napisane żepowinna jesć 5 x na dobe po 210 a ona zjadła:

10.00- 80 ml
12.30 -90 ml
14.30 - 120 (ale w sumie najpierw 90, za 20 minut 10 a za 15 minut jeszcze 20 ml)

W sumie wychodzi ze zjadła około 300 ml. Do litra jej jeszcze dużo brakuje. Napiszcie mi błagam ile jedza wasze dzieci. I ile jadły przed podawaniem stałych posiłków

reklama
moja rano je 150ml z kaszka
ok 12 180ml mleko
o15 obiadek
o 18 soczek
o21 120mleczko.

a za nim obiadki dostała to
0 9-120mleko
o12-150mleko
o15-120mleko
o 18 soczek
o 21-120mleko