reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos innego niz mleczko...

Ja jak bede sama gotowac tez niebede dawac soli itd...i tez Judi dostaje 2 sloiczki od 7 miesiaca bo smakuja bardziej ze sa wlasnie mniej rozdrobnione i z kawalkami:)
Gosiek a pow jak sobie radzi z tymi chrupkami?to od ktorego miesiaca mozna je podawac?

reklama
Lilith - daję mu do łapki i sobie powolutku memle ząbkami i języczkiem. Po prostu super wcina. Czytałam w internacie, ze już od 6 miesiąca można podawać. Na różnych forach dziewczyny pisały, ze rozmawiały z lekarzami i nawet lekarze sami proponowali. W końcu to jest tylko kukuryydza - a ona jest w słoiczkach od chyba 5 miesiąca. A że to nie była jedna wypowiedź tylko kilkanaści to też spróbowałam. Kiedyś lekarka mi mówiła, ze będize mógł jej jeść tylko nie pamiętam od kiedy - zapitam się jak beę 9 listopada. Tylko trzeba poczytać w składzie bo niektóre sa z solą lub ze śładowymi ilościami orzechów itp. Te co ja kupiłam to były bez niczego ( 59 gr. a więc taniocha - i mu starczy taka paczka na conajmniej 2 tygodnie).

no to my chyba tez sprobujemy:) a one nie uczulaja?kukurydze w sloiczku jadla i nic jej nie bylo jest od 5:)

wiecie co?ja kupilam takie herbatniki dla Hafsy od 4miesiaca i tam jest gluten wiec tak dziwnie. a od kiedy mozna go podawac?gluten ten?

Tamarunia - gluten od 10 mies
a z tymi chrupkami to ja tez sprobuje. Od 7 miesiaca (czyli po skonczonych 6) mozna tez dawac biszkopty bezglutenowe i pol zoltka 2 razy w tyg.

Moja zółtko je juz od 3trzech tygodni ale raz w tyg. bo mozna w 5-m-cu podac kluski lane na zółtku wiec dałam. a chrupki to juz dawno pisałam ze dałam małej do jedzenia teraz troszke od czasu do czasu te biszkopty.

reklama
Do góry