reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Heksa moja uwielbia ssać gryzaki z lodówki :-) Widzę że Natalcia męczy się z ząbalami, może już niedługo wypiszesz sie z klubu bezzębnych

reklama
moja zabawek(gryzaków do buzi niet jak sie bawi to sie nimi bawi ale jak do buzi to gryzak wek i rączka do buzi.
No moze ale narazie dziąsełka jeszcze nawet twarde nie są.

ja daje tak: od 6miesiaca tzn ze dam dla HAfsy jak skonczy 6miesiecy:) rowno ja tam sie raczej trzymam co na sloiku podane!

a macie moze jakas tabelke jakie mozna warzywa gotowac kiedy?

i kiedy dajecie ostatni posilek dla dzieciaczkow?tzn staly posilek??
bo ja wczoraj dalam dwie godz prtzed spaniem i mala spac nie dla rady, piec razy sie budzila!i co dajecie w pierwzsym posilku?owoce czy warzywa?
bo ja na razie warzyw jeszce nie daje i trzeba zaczac ale nie wiem eidy lepiej?

Heksa dla mnie sie kazda rada liczy niewazne jakie kto ma opinie i tak ja podejmuje ostateczn decyzje, wiec wal tu swoje opinie rowniez!!!!!!a swoja droga to ja jestem raczej z tych bardzo ostroznych matek jesli chodzi o jedzenie :baffled:

Gluszku a co to za choroba:confused:

Tamarunia jak ja szukalam to w roznych ksiazkach pisza inaczej, generalnie mozna dawac jablko, banan, marchewke i ziemniaki juz przed 6 miesiacem, a po 6 miesiacu to juz naprawde duzo nowosci dochodzi, zajrzyj tylko do tych artykulow (tu np baban napisane ze od 10m, a w mojej ksiazce polecaja od 5m wiec ciezko wybrac) najlepiej zrobisz jak podasz zgodnie ze swoim wyczuciem, jak pewnie zauwazylas na forum kazda mama robi po swojemu i nie ma tu zlotej reguly

https://www.babyboom.pl/niemowleta/zywienie/warzywa_w_diecie_twojego_dziecka.html

www.babyboom.pl/niemowleta/zywienie/wprowadzanie_owocow_do_diety_dzieci.html

ja tylko sie trzymalam zasady ze 1 nowosc na tydzien zeby byc pewnym czy szkodzi

ja daje staly posilek rano o 10.00, a przed snem to tylko mleko, ale zamierzam drugi posilek wprowadzic po poludniu (rano warzywka, po poludniu owocki)

Moja rano dostaje mleko (ostatnio o 6 pije i idzie dalej spac), potem soczek, po 3 h znow owoce, potem obiadek, po raz kolejny owoce i na dobranoc mleczko.
A jakie warzywa i owoce mozna dawac "sciagam" ze sloiczkow. Jak tam jest w skladzie to znaczy, ze mozna dac i sama mieszam w samorobne deserki i obiadki.

my jedlismy dzis pierwszy raz pomidorowa z kurczakiem i ryzem takie juz nie papkowe tylko z kawalkami i Judi zachwycona byla!!!:)

reklama
Do góry