reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

wiecie co kazdy mowi inaczej jak to jest z tymi produktami jezeli pisze od 6go mca to mam podac jak maly ma 5 mcy i 1 dz czy 6mcy i 1 dz,
no bo teraz nie wiem a jak dziecko ma 6mcy i 1 dzien to jest w 6 czy 7 miesiacu??

ja juz cala gupia jestem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

reklama
Przykro mi ale nie pomoge w tej kwesti bo nigdy tego nie przestrzegałam cos chciałam podac to podawałam.

Moja mała je juz chrupki kukurydziane i te miśkopty i chrupaczki i nic po tym jej nie jest wiec ciezko mi doradzic.Nie patrze na te miesiące.

zapytalam lekarza na dziecko24 i powiedzial ze jak maly ma 5 m-cy i 1 dzien to moge podawac produkty od 6-go miesiaca bo jest wlasnie w 6tym heh...

NO TO SPRAWA JASNA :)

Heksa a one sa bezglutenowe? Pamietaj, że gluten pdany za wczesnie moze wywyołąć celiakie i to dopiero po paru miesiacach od podania glutenu!

no tez mi sie wydaje ze troche trzeba uwazac, ja mam ksiazki o jedzeniu dla dzieci i patrze co mozna podawac i daje, a maly i tak nie sra :/

w kazdym razie jak jest na opakowaniu napisane 6+ to znaczy, ze od ukonczenia 6 miesiaca, a jak 4+ to od ukonczenia 4 czyli np.4 miesiace i 1dzien
ale jezeli cos mozna podawac od np 6 miesiaca to znaczy ze od 5 miesiecy i 1 dzien bo wtedy zaczyna sie szosty miesiac.
chyba w miare logiczne ;)
w kazdym razie wczoraj Olaf mial dzien czysto mleczny, a dzisiaj kupy i tak nie walnal....

głuszku wiem ale te kaszki od 6-m-ca które są na mleku to one juz sa
z glutenem(tak mi sie kojarzy)
a co do tych biszkoptów to te dla niemowląt i nie je ich codziennie po 10 tylko raz albo dwa razy w tygodniu.
No i zgodnie z zaleceniami pani doktor dziecko ma poznawac nowe smaki i nie mamy sie trzymac jednego mleka.
wiec teraz dostaje to silica nestle (8zbóz) jakos tak nie pamietam dokładnej nazwy a nie mam pod reką dostaje bebeiko gr(gryczano-ryzowe) nie odwazyłam sie na soje ale dzis kupiłam jeszcze Humane z probiotykami.
ale wiem ze tu sporo dziewczyn trzyma sie ksiązek dlatego staram sie głosu niezabierac tak mi sie wymskneło.Kazdy po swojemu i oby dzieci wszystkie zdrowiutkie były.

Heksa w mleku nie ma glutenu!!! Gluten to jest białko zbóż - pszenicy, owsa, żyta. WSZYSKIE KASZKI OD 4 MIESIACA DO 6 NIE MAJA GLUTENU na 100%!!!!Ja wiem ze ty się nie trzymasz ksiazek sle jeśli chodiz o gluten to więcej moze zaszkodzić niż narobić pożytku. Jeśli karmisz piersia to wteduy można podać gluten wcześnije niz przed 10 miesiacem. Zrobisz jak uważasz, ja jestem ostatnia od wywyższania sie i udawania madrej ale ja bym tak w 100 % lekarzon ani wszelkim ksiażkom ni ufała ale co do glutenu to uwierz mi. Wiele mam tak załatwiło dziecko (jeszcze 20 lat temu podawano gluten wczesniej niz przez 10 mieisacem). Celikia to straszna choroba i jest nieuleczalna!!!! DO końca życia chory musi być na diecie bezglutenowej. Sprawdź sobie lepiej te chrupaczki. I ja to pisze z troski o ciebie a nie zeby cię wytykać, opieprzać, piętnowac czy bóg wie co jeszcze.

reklama
wiem głuszku i rozumiem i nic nie mówie do tego a pisałam o kaszkach po6m-cu. bo na tych wczesniejszych to wiem ze jest czerwony napis bezglutenowe ale na tych po 6m-cu juz mi sie ten napis w oczy nie zucił.
Dlateo zeby nie robic zamieszania obserwuje wątek ale rzadko sie udzielam co do jedzenia.
A te biszkopty sprawdze ale 2 na tydzien wydaje mi sie ze nie zaszkodzą a nawet rzadziej to takie urozmaicenie bo mała strasznie sie ślini i wcina rece w wyniku ma mocno poodparzane miedzy paluszkami ze jest na lekach wiec musze ja czyms zjąc w syt. krytycznej.

DZIEKUJE ZE SIE O NAS TROSZCZYSZ I JEST NAM BARDZO MIŁO NAWET NIE WIESZ JAK BARDZO I DOCENIAMY TO NAPRAWDE!!

Do góry