reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos innego niz mleczko...

Wiecie moja je juz tak ze nic nie jest brudne i nawet sliniaka nie daje i czesto w wyjsciowych ciuchach ja karmie i strasznie wam zazdroszcze jakw idze jak wasze szkraby sa takie poplute i sie bawia....moja albos ie rozklada przed tv patrzy w niego i tylko buizie otwiera albo siedzi w krzeselku i to samo:( a kiedys lapala lyzeczke plula itd:( ale mi tego brak!!!!!!!!!!! teraz to czasem tylko raczka uderzy w lyzeczke i wszystko rozchlapuje ale to zadko:(:(:(

Gluszku sliczna jest ta twoja corcia!!

Ewe moja tez wueilbia najbardizej banany a potem dyznie z ziemniakiem! choc ostatnio miesne dania tez zasmakowaly! lubi jeszcze jarzynowa z porem!!! i fruta pure jablkowa!!! no i maliny!!!!

u nas zebow tez brak tylko nadal widac ... przebic sie nie moga......leje sie jej z buzi caly czas i to naorawde duzo! duzo wiecej niz kiedys a juz wtedy to bylo dla mnie duzo:( ale czekam cierpliwie im pozniej tym lepiej a i tak Judi nie narzeka tylko czasem ma zle dni z ich powodu.

reklama
A ja karmie młodego w krzesełku ubieram mu sliniaczek z ceratki taki jak sukienka :tak: ręce chowam mu pod stoliczek zeby nie wybrudził wszytskiego a on pieknie otwiera buzie jak widzi łyczeczke. Czasem lubi pluc ale to dla zabawy:szok:

A czy Wasze pociechy zjadaja cały słoik np zupki czy deserku? ja na poczatku dawałam pół słoiczka ale młody jak widział ze koniec to sie domagał i bardzo dziwił ze to juz koniec:baffled: wiec dostaje cały słoiczek. Nie daje mu soczków bo jakos mi sie wydaje ze sa niepotrzebne witaminki ma w deserkach a soczek to tylko słodki jest:eek: A moze piwinnam dawac mu te soczki?

moja własnie nie zjada nawet połowy :( Moze z 1/4 albo z 1/3./ Chyba jest za mała na wprowadzanie tych nowych pokarmów. Moze teraz zorbię z tydzień przerwy i znów zacznę wprowadzać. A moze ten brzuszek ja boli i pierdzi po tych nowosciach???

Gluszku moja tez je tylko 1/3 sloiczka 125gramowego i wlasnie nie wiem dlaczego ale ona ostatnio jest po jedzonku glodna i musze jej dac cycye i wtedy juz jest ok!a jesli chodzi o ilosc stalego jedz to ona na poczatku je pieknie, po kilku lyzeczkach juz tak sobie a potem juz lapie lyzeczke i wsadza palce i nia sie bawi. juz wyraznie nie chce potem jesc:( nie wiem wlasnie kiedy mam podawac jej to jedzenie, kied wy dajecie?po spaniu przed spaniem?po spacerze przed o ktorej?

widze z e Judi duzo je, w porownaniu do naszych Gluszku panienek to bardzo nawet duzo, ale z drugiej strony ile czasu ona je a ile nasz?my zaczynamy a Judi juz master of solid food jest nie:)

Tamarusia mój młody dostaje deserek ok 12 i na pocztaku było to pól słoiczka ale jak zauwazyłam ze chce jeszcze to daje cały ale wiecej niz jeden nie bede dawała bo co za duzo to niezdrowo:-) a słoiczek ma 130 lub 80 ml a miedzu 16 a 17 w zaleznosci od jego nasilenia głodowego:happy: dostaje zupke tez cały słoik 130 ml i jesli idziemy spacer to wystarcza my to do 19 a jesli jestesmy w domu to czasem trzeba mleczka dac. Ja dale GERBERA. Pozdrawiam

u nas poprawa z kupkami naszczescie robi twarde ale 3 dziennie a dzis ugotowałam mu zupke marchewka pietruszka kurczak troszke masełka i zagęsciłam kaszką ryzową ciekawe czy zjee:-) oczywisciei zmiksowane

Moja uwielbia dynię z ziemniakami. Wczoraj zjadła cały słoiczek (125). A daję jej po spaniu tak około południa- czasem musi jeszcze popić mlekiem z cycuszka.

Oleńka fajnie, że masz już ten problem z głowy. A co podałaś, że jest lepiej???

reklama
Kurcze to czemu Hafsa je tylko trzecia czesc sloicza ?nie smakuje jej czy co?tez dawalam jej po spaniu!dis sprobowalam przed i w ogole nie chciala jesc !

Do góry