reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Wiecie moja je juz tak ze nic nie jest brudne i nawet sliniaka nie daje i czesto w wyjsciowych ciuchach ja karmie i strasznie wam zazdroszcze jakw idze jak wasze szkraby sa takie poplute i sie bawia....moja albos ie rozklada przed tv patrzy w niego i tylko buizie otwiera albo siedzi w krzeselku i to samo:( a kiedys lapala lyzeczke plula itd:( ale mi tego brak!!!!!!!!!!! teraz to czasem tylko raczka uderzy w lyzeczke i wszystko rozchlapuje ale to zadko:(:(:(

Gluszku sliczna jest ta twoja corcia!!

Ewe moja tez wueilbia najbardizej banany a potem dyznie z ziemniakiem! choc ostatnio miesne dania tez zasmakowaly! lubi jeszcze jarzynowa z porem!!! i fruta pure jablkowa!!! no i maliny!!!!

u nas zebow tez brak tylko nadal widac ... przebic sie nie moga......leje sie jej z buzi caly czas i to naorawde duzo! duzo wiecej niz kiedys a juz wtedy to bylo dla mnie duzo:( ale czekam cierpliwie im pozniej tym lepiej a i tak Judi nie narzeka tylko czasem ma zle dni z ich powodu.

reklama
A ja karmie młodego w krzesełku ubieram mu sliniaczek z ceratki taki jak sukienka :tak: ręce chowam mu pod stoliczek zeby nie wybrudził wszytskiego a on pieknie otwiera buzie jak widzi łyczeczke. Czasem lubi pluc ale to dla zabawy:szok:

A czy Wasze pociechy zjadaja cały słoik np zupki czy deserku? ja na poczatku dawałam pół słoiczka ale młody jak widział ze koniec to sie domagał i bardzo dziwił ze to juz koniec:baffled: wiec dostaje cały słoiczek. Nie daje mu soczków bo jakos mi sie wydaje ze sa niepotrzebne witaminki ma w deserkach a soczek to tylko słodki jest:eek: A moze piwinnam dawac mu te soczki?

moja własnie nie zjada nawet połowy :( Moze z 1/4 albo z 1/3./ Chyba jest za mała na wprowadzanie tych nowych pokarmów. Moze teraz zorbię z tydzień przerwy i znów zacznę wprowadzać. A moze ten brzuszek ja boli i pierdzi po tych nowosciach???

Gluszku moja tez je tylko 1/3 sloiczka 125gramowego i wlasnie nie wiem dlaczego ale ona ostatnio jest po jedzonku glodna i musze jej dac cycye i wtedy juz jest ok!a jesli chodzi o ilosc stalego jedz to ona na poczatku je pieknie, po kilku lyzeczkach juz tak sobie a potem juz lapie lyzeczke i wsadza palce i nia sie bawi. juz wyraznie nie chce potem jesc:( nie wiem wlasnie kiedy mam podawac jej to jedzenie, kied wy dajecie?po spaniu przed spaniem?po spacerze przed o ktorej?

widze z e Judi duzo je, w porownaniu do naszych Gluszku panienek to bardzo nawet duzo, ale z drugiej strony ile czasu ona je a ile nasz?my zaczynamy a Judi juz master of solid food jest nie:)

Tamarusia mój młody dostaje deserek ok 12 i na pocztaku było to pól słoiczka ale jak zauwazyłam ze chce jeszcze to daje cały ale wiecej niz jeden nie bede dawała bo co za duzo to niezdrowo:-) a słoiczek ma 130 lub 80 ml a miedzu 16 a 17 w zaleznosci od jego nasilenia głodowego:happy: dostaje zupke tez cały słoik 130 ml i jesli idziemy spacer to wystarcza my to do 19 a jesli jestesmy w domu to czasem trzeba mleczka dac. Ja dale GERBERA. Pozdrawiam

u nas poprawa z kupkami naszczescie robi twarde ale 3 dziennie a dzis ugotowałam mu zupke marchewka pietruszka kurczak troszke masełka i zagęsciłam kaszką ryzową ciekawe czy zjee:-) oczywisciei zmiksowane

Moja uwielbia dynię z ziemniakami. Wczoraj zjadła cały słoiczek (125). A daję jej po spaniu tak około południa- czasem musi jeszcze popić mlekiem z cycuszka.

Oleńka fajnie, że masz już ten problem z głowy. A co podałaś, że jest lepiej???

reklama
Kurcze to czemu Hafsa je tylko trzecia czesc sloicza ?nie smakuje jej czy co?tez dawalam jej po spaniu!dis sprobowalam przed i w ogole nie chciala jesc !

Do góry