reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
Głuszek, czytałam zawartość, ale ten seler mi umknął. Cieszyłam się, że nie ma mleka i laktozy. Najpierw dostał 1/3 słoiczka, potem 1/2, a dziś zjadł cały słoiczk marchewki z ziemniaczkiem Gerbera. Nie widzę, żeby mu coś było po tych zupkach.
Podobno dzieci lubią też dynię z czymś tam. Muszę poszukać :-)

Dzisiaj dałam perwszy raz Anusi jabłuszko! Wcześniej dawałam jej tylko soczki (jabłkowy, jabłkowo-marchewkowy, marchewkowy i jabłkowo- winogronowy). Dodałam jej też dzisiaj po raz pierwszy do mojego odciągniętgo mleczka trochę kaszki ryżowej z jabłkami - wypiła z butelki.
Wszystko jej smakowało. Zdziwiła się na początku konsystencją tego jabłuszka, bo wcześniej soczek też jej podawałam łyżeczką, żeby się nauczyła.

ja mojej dawałam już dynie z ziemniaczkiem - i prosze oto efekty:

nawet uchwyocne zostało jak Marysia pluje:

spodenki:

a teraz seria min podczas jedzienia - ma wrazenie że jej to nie smakowało? A wy?

wow , ale Marysia czysto je :-) a jaka do tego wszystkiego zadowolona .
Amelka najbardziej na świecie po bananach uwielbia dynię z ziemniaczkami :-)
Heksa u nas narazie zębów też brak, ale moja pediatra twierdzi że ma do roku czas. I nie ma się czym marwić. Narazie czekam i zawsze jak zapłaczę zaglądam jej do dziobka żeby sprawdzić czy idą zęby ;-) :-D NO nie umiem się doczekać :-)

Głuszku marysia super to i tek jeszcze elegancko je jek jej nie smakowało moja robi brrr i wszystko jest na mnie:-D
Co do dyni to my jemy od dawna ale oprócz ziemniaka do gotowania daje miesko marchew odrobine pietruszki i por.Smakuje lepiej i od 5m-cz dodaje jej listek laurowy do gotowania( mozna wyczytałam w prasie) a od niedawna swiezy majeranek(wiaterki ma po nim jak trza)
A ewe ja terz jak tylko bardziej marudzi to w buzie zaglądam i zębów szukam:-D :tak:

no to Marysia widze bardzo chetnie wcina papu

Moja nunka dwczoraj nie zrobial kupki,a dzis rano ledwo z palczem wycisla trzy bobki twardej kupki,chyba ma zatwardzenie,bo pozniej chciala zrobic,a tu zas maly bobek,a sie napocila i przy tym plakala,chyba musze skoczyc po sok gruszkowy,slyszalm,ze pomaga na zatwardzenie:szok: A jadal wczoraj zmienaczka z dynia i marchewka,czyzby po tym,hmmmm....

reklama
Do góry