reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Słuchajcie macie może jakiś pomysł jak sprawić, żeby mała polubiła sztuczne mleko. Od kilku dni próbuję (bez skutku) wprowadzić jeden posiłek sztuczny, ale Pola nie chce pić tego mleka. Dodam, że to nie wina butelki, bo odciągnięte wypije- nie chce modyfikowanego. Daję jej Nan HA. Może to mleko jest jakieś dziwne w smaku??? Wszystkie mieszanki smakują tak samo??? Muszę jej wprowadzić jeden taki posiłek, bo od października wracam na 4 godz. - 3 razy w tyg. do pracy i mąż musi ją karmić. Macie jakieś rady?????

reklama
KASIUNKA SPRÓBUJ DODAĆ DO MODYFIKOWANEGO TWOJEGO POKARMU, POTEM STOPNIOWOI ZMNIEJSZAJ ILOŚĆ TWOJEGO. POWINNO PODZIAŁAĆ :)

moja nana tez nie lubila...spruboj dac bebilon i tak jak Ewe poradzila. co do mieszanek kazda ma inny smak niestety....
albo kup humane bananowa:)

zwykly nan jest duzo lepszy w smaku niz ha, ale moj pil i to i to i bebilon pepti tez mu nie przeszkadza (zreszta mnie juz tez nie, przyzwyczailam sie do tego smaku i to co on nie wypije to ja wypijam i mi bardzo smakuje :) )

no to myteż jesteśmy na cycyku - tylko czasami - raz na 2 - 3 dni zupka jarzynowa/marchwiowa i sporadycznie sztuczne mleczko ( jak wychodzę do lekarza ) - harmonogram karmienia - jak do tej pory nie został ustalony ;D - ale mo mały jada conajmniej 12 posiłków mlecznych ( z cycka)
Kurcze - mój od dwóch dni - w nocy czasami przed piciem mleczka gryzie mnie ząbkami - strasznie to boli - nie wiecie jak mu wyperswawdować, zeby mnie nie gryzł ( na razie mu tłumaczę - jak mu powiem lub krzyknę z bólu - to puszcza :()

moja np. pije enfamil premium ale jak miałam jej dawac enfamil AR to nie chciała do ust wziąć wiec moze trzeba innego mleczka poszukac.
Co do nan to gdziec czytałam niezbyt pochlebne opinie ale nie wiem czy to prawda właśnie ze dzieci nie chcą go pic i takie tam.

reklama
kurcze, tak sobie czytam teraz poradnik zywieniowy, bo juz za 2 tygodnie chcialabym cos zaczac powoli wprowadzac, ale jestem zupelnie zielona. jest kupe produktow i nie mam pojecia jak je wpakowac do dziennego jadlospisu. przeciez dziecko by musialo non stop jesc i pic ! a chcialabym sprobowac roznych rzeczy.

Do góry