reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
No to Frutapura zaliczona :) z owockow juz tych przerobionych czyli jabuszko i bananik:0 w 5 minut lyzeczka pozarla! 100 ml!

Wogole z tym wprowadzaniem nowych rzeczy to co pokolenie to jest inaczej... My jak bylysmy male to juz po trzech miesiacach sie zaczynalo... a moja mama mowi, ze jak mialam chyba z szesc miesiecy to siorpalam kapusniarke z lyzeczki... i co... nic mi nie bylo... a jaka baba wyrosla... ;)

wiecie ile mam klopotu z tym wprowadzaniem nie z Natalki powodu ale zupełnie nie wiem jak mam to rozdzielac wszędzie piszą ze zmniejsza sie częstotliwość posiłków a umnie inaczej rozpisze jak to umnie wyglądało i jak wygląda po wprowadzeniu obiadku i doradzcie czy tak jest ok czy za duzo albo jak zmienic

DO NIEDAWNA
9 - 120ml mleczko
12 - 170ml marchewka(sok)
15 - 120ml mleczko
18 - 120ml mleczko
20 - 170ml tarte owoce
22 -120ml mleczko

A TERAZ
9 - 120ml mleczko
12 - 100ml marchewka (sok)
14 - 90ml mleczko
16 - 100ml obiadek(marchew z ziemniaczkiem)
18 - 50ml deser(tarte owoce)
19 - 90ml mleczko
22 - 120ml mleczko.

i starałam utrzymac 4 posiłki mleczne nie wiem wszystko jeszcze moge przestawic bo obiadek dopiero wprowadzam chciałam zrezygnowac z jednego mleczka ale boje sie czy 3 mleczka na dobe wystarczą. i cały czas wydaje mi sie ze to duzo jedzenia. Jak u was to tygląda prosze o pomoc.

a smkuje jej nadal mleczko? bo widzisz ja mam taki problem ze moja juz woli inne papusne...a daje jej tylko raz dziennie cos innego np obiadek lub deserek...a soczek od tak....bo pije tylko po 10 20 ml...teraz.a mleka nie chce....wypija go bardzo malo...ale za to kaszke to 200 ml na noc dostaje a rano tez wypija pieknie ale mleko...w dzien nie chce:(

Ja nie mogę nic poradzić, bo kompletnie nie wiem co. Moja na razie je tylko cycka (kiedy chce- bez ustalonych godzin) i raz dziennie sztuczne. Tak więc nie mogę ci pomóc.
P.S. zazdroszcze wam, że macie tak wszystko usystematyzowane- o stałych porach posiłki i stałe ilości. U nas to bardzo różnie ;)

LILITH pochłania wszystko nie mam problemów wim moogła bym zrezygnowac z owoców ale to tez nie jest dobry pomysł a cos mi sie wydaje ze takie cykanie po 90 ml na dobre nie wyjdzie chyba lepiej mniej a konkretnie cholewka nie wiem co robic
Dlaczego to takie trudne i nie ma instrukcji

Tamarunia ja powoli wprowadzam :)
Od jutra zaczynamy owoce a na kolacje kaszkę, oczywiście międzyczasie na pierś na żądanie :)
Tylko coś mojej lekarce nie podobała się skóra Amelki :( i nie wiadomo czy nie będzie skazy białkowej. Ja narazie jestem dobrej myśli i mam nadzieję że krosteczki które wyskoczyły na buzi i sucha skóra na brzuszku to co innego. W przyszłym tygodniu następna wizyta więc zobaczymy.
Heksa niestety nie mam takiej wiedzy

Ja tez jeszcze nie wiem co i jak z tym wprowadzaniem jedzonka ::)
A co do tego smoczka to dzis kupiłam wreszcie 3 aventu i ten jest najlepszy do tego mleka bo ten trojprzepływowy to jednak do kazek jest i za szybko z niego leciało ale i tak sie przyda za pare dni :)

reklama
Do góry