reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Kasiunka ja od skonczonych przez mojego skarba 2 miesiecy codziennie sie doje, teraz"tylko" 3 razy dziennie. Reszta to bebilon Ar. Jasne ze to meczące ale nie wiem jak mam to robic zeby nie miec jakiegos zastoju. Juz jak skonczy 4 miechy to bym chciała coraz mniej mu dawac mojego i jakos te sciaganie ograniczyc do 1 dziennie bo nie bede miała czasu. Aleks ładnie spał mi od 21, 22 do 6, 7 rano a od wczoraj po tym szczepieniu nie moze usnac wieczorem. Dzis zasnał po 23 :p
Aha no i chciałam zapytac o ten smoczek bo kupiłam trojprzepływowy z tą kreseczka i nie wiem czy moge nim karmic małego bo to mleko AR jest b. geste i przez dwojke sie strasznie meczył a nie wiem czy przez tamten nie za mocno bedzie leciało, jak mu dzis zmieniłam to szybciutko wypił ale mu sie odbiło z serkiem :p

reklama
ja mojemu kupilam ta butelke aventu ktora mozna przeksztalcic na kubek niekapek i tam jest ten smoczek trojprzeplywowy, ale narazie nie chcial mi pic. zreszta nie dziwie sie bo strasznie szybko leci z niego a on do 2 jest przyzwyczajony

Angie współczuję z tym odciąganiem. Ja tak miałam przez okolo 3 tygodnie, jak miałam mało pokarmu. Strasznie się męczyłam. Teraz na szczęście wszystko wróciło do normy i nie muszę odciągać- cycek wystarcza. Ale powoli przechodzimy na jeden posiłek mleka sztucznego- Nan HA- bo mała ma brzydką cerę i jest podejrzenie o jakąś alergię

Moja pila dzisiaj z niekapka aventowego soczek bananowy :) no i przepieknie nauczyla sie jesc lyzeczka!!!! dzis pojechalismy po caly zapas jedzonka! powolotenku wprowadzamy nowe produkty:) a posilkow mlecznych je okolo 3-4 na dobe!!! do 150 ml i nie chce za chiny wiecej...:(

Lilith, to gratuluje, ze ci cora pieknie je!!

A ja tak niesmialo, czy jest jescze ktos kto bedzie zamierza wprowadzac stale jedzonko od 6miesiaca oprocz mnie?????? ;)

Ja własnie nie wiem jak to jest przy takim karmieniu mieszanym czy normalnie moge zaczac juz po 4 mies wprowadzac rozne papki? Chyba bede tak stopniowo i pomalutku. Zaczne od kaszek, kleikow, jabłuszek...a zupy to moze od 5 zaczne...Zobaczymy co wogole powie pediatra po tym usg brzuszka akurat mamy je po ukonczeniu przez Alka 4 miesiecy.

reklama
Tamarunia now lasnie problem taki ze oja nie chce jesc mleka...:( dzis od rana wypila tylko 40 :(:(
My zaczelismy dawac marchew jak miala 2 miesiace ze wskazan zdrowotnych.potem lekarz zezwolil aby dostawala kleik lub kaszke na noc i na zageszczenie - juz nie chciala pic AR.powiedzial tez aby wprowadzic jabuszko ale ona nadal go cos nie chce(kazal najwyzej poslodzic jak jest kwasne bo powinnos ie przyzwyczaic dziecko do smakow-ale co tam my kupilismy wiec soczek ze slodkiego jabuszka).a teraz jak mala juz prawie skonczyla 4 miesiace zaczynamy wprowadzac nowe produkty np marchew z ziemniakiem- uwielbia.i tak codziennie po 2-4 lyzeczki jak nic nie jest to bach zjada juz znacznie wiecej :) Aha no i pija sok bananowy:) raz ma smaka na niego raz nie:) wazne ze wszystko ladnie przyjmuje kupki ladne itd
!mi sie wydaje ze niema sie co sieszyc i wszystko powolutenku! ja sie tylko troszke martwie bo tak malo je:( ogolnie to teraz codziennie cos dostaje do papania lyzeczka :) a wybor niamusiania dla dzieci po 4 od 5 jest ogromna! tylko najlepiej wybierac takie produkty co malo uczulaja:)
aha wczoraj na kolacje dostala kaszke brzoskwiniowo bananowa :)

Do góry