reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
Dziewczyny czy wasze dzieci pija jeszcze z butelki??? Może głupie pytanie ale młody pije rano i wieczorem mleko z butli. Moja kolezanka której córka jest rok starsza od naszych dzieci zdziwiła sie ze młody z butli jej mała w tym czasie piła z niekapka.

Ianka jesli chodzi o picie np herbatki czy soczku to moj Alek dopiero od jakiegos miesiaca pije z niekapka wczeniej nie potrafil a butle kaszy dostaje rano i na noc a mleka samego wogole nie pije zreszta gdzies tam pisaly dziewczyny kiedys ze z niekapka ponoc mleka nie mozna dawac:confused: Ja podejrzewam ze ta butla przynajmniej na noc zostanie u nas do jakichs 2 latek moze wczesniej sie uda...ale nie widze sensu zeby go meczyc przed snem i pewnie polowe tego by zjadl z miski bo juz nie raz probowalam to byl placz i rozmazywanie sobie kaszy po calej buzi:baffled: Dla mnie najgorsze jest to, ze on zasypia przy tej wieczornej butli najczesciej i nie moge mu umyc po jedzeniu zebow tylko po kompieli a przed ta kasza, nawet przez sen sobie nie da przetrzec tych zebow bo sie rozbudza, jeczy i zaciska buzke:eek::dry:

moja nigdy nie pila z butli, kiedys probowalam ja nauczyc i miala to gdzies :-(
na noc pije mleko z kaszka z niekapka wlasnie nigdy nie slyszalam ze nie mozna dawac mleka z niekapka i teraz sie martwie z czego dawac w takim razie:eek:, tyle ze mi sie gumka zgubila i jej leci ciurkiem :zawstydzona/y: Krysia kontroluje przeplyw przechylaniem butli

a w dzien z normalego kubka wode, herbatke i soczki i juz nawet umie odstawic kubek spowrotem na stolik bez wylania :happy:

Igi nie pije z butelki i też daję mu mleko z niekapka. Ale też nauczył sie późno już jak miał prawie rok.
Po wieczornym myciu ju nie dostaje nic - dostaje kolacje godzine przed myciem, a pźniej czasem jeszcze kubek mleka albo i nie (też przed myciem)

Aga

Hmmm to może zaczne mu z tego niekapka podawac mleko?? Ale w sumie czy ta butla taka zła??? Juz sama nie wiem

Ja tam nie wiem - dla mnie to jest jakiś symboliczny etap trochę - ale nie sądze by to miało duże znaczenie. Jeśliby dzieck opiło bardzo dużo i długo z butli przez kilka lat to może bo słyszałam o jakichś wadach zgryzu ale ten rok dwa to chyba nie są takie groźne...

W ogóle w nocnikowych gazetach trąbiążeby z niekapka jużod 6 mies... Powodzenia.. Igi załapał o co chodzi niekapku dopiero jak miał rok! Przecież 6 miesięcy to jeszcze malutki niemowlaczek... Więc ogólnie taka nagonka jest.

Aga

MOja soki pije z niekapka, natomiast mleko z kleikiem pije rano i wieczorem z butli. POstanowiłam że od jutra będzie jadła śniadanie normalnie tzn łyżeczką z miseczki. Ale tak trudno mi się do tego zebrać, bo butla jest szybko i w całości opróżniona. No ale wkońcu trzeba. Na dobranoc póki co będę jej podawać narazie butlę.
Zresztą Amelka dzisiaj zrobiła sobie jakąś dietę czy co ..... Przez cały dzień zjadła
- owoce (brzoskwinie , nektarynkę, banana )
- wypiła 2 razy mleko
- zjadła danio i troszę posubała ziemniaków. Pewnie jutro będzie wszystko nadrabiać :rofl2:

Kubeł od początku wsuwa kaszkę łyżeczką, bo z butli miał odruch wymiotny. Niekapka jeszcze nie kuma, gryzie tylko ustnik :rofl2:

reklama
To tak jak Kacper niekapka nie kuma i też gryzie tylko ustink :-(!
Mleko pije z butli rano ok 6ej i wieczorem ! Może na wieczorne jedzenie przestawię go na kaszkę łyżeczką, ale rano no nie ma jak bo butla to czasami dawana na śnie bo on śpi a kręci sie z głodu a jak tylko wsunie butlę o szóstej to potem spi spokojniutko bez kręcenia jeszcze ze dwie godzinki :tak::tak::tak:A tak to rano kaszka łyzeczka oznaczałby podbudka na maxa o szóstej :no: a mnie sie to nie usmiecha :rofl2:!

Do góry