reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Muszę się pochwalić - dzisiaj zrobilam obiad i nawet mi wyszedł :) Schabik w sosie śmietanowo-koperkowym ;)) Do tego pomidorek ze śmietanąi ryż - prawdziwy obiadek - może nawet mąż nie będzie grymasił i mówił że wygląda to jak g... :)

Pzdr

Aga

reklama
Moja dziunia mleka odmawia krowiego,nie lubi,juz ktorys raz jej probowlaam dac,to pochlipie troche o odstawia:confused2:rano kaszki tez nie chciala,kurcze juz barkuje mi pomsylow co jej dwac melcznego do jedzenia,moze zaczne podawac platki,sam juz n ieiwem jak myslicie???

Maixn spróbuj płatki owsiane błyskawiczne albo mannę z owocami - np z dżemem truskawkowym (z całymi truskawkami) albo po prostu z owocami i jesli beidze trzeba to lekko posłodzić. Może być też koktail owocowy!

Agnieszka

a Weronika z nabiału to bardzo lubi serek bakuś - najlepiej wymieszany z bananem albo z jabłkiem :tak: danonków nie lubi
rano pije 210 mleczka i wieczorem przed spaniem drugie 210 z kaszką - to chyba wystarczająco, jak myślicie?

A ja tak jak planowałam do zakończenia roku szkolnego Ania dostawała słoiczki. A teraz już jej gotuję sama.
Tzn. deserki ze słoiczka to już nie daję odkąd zaczęły się świeże owoce. Na deser kroję jej tylko owocki na kawałki i daję widelczykiem. Zajadała się truskawkami, malinami, czereśniami, bananami, brzoskwiniami, nektarynami, morelami, kiwi, winogronami, arbuzem, melonem, mandarynkami ;-), pomarańczami, grapefruitem. Nie jadła tylko jagód (piła soczek), bo są drogie.

Zupę ugotowałam już jej drugi raz. Robię duży garnek i potem wlewam do tych pojemniczków z Aventu, zakręcam i mrożę. Teraz wyszło mi na 8 dni. Tylko wyciągam i podgrzewam w podgrzewaczu.
Na obiadek czasem dostaje tylko warzywa np. brokuł + ziemniaczki - z wody, gotowane bez soli. I warzyw też ostatnio sporo tak jadła samych w kawałkach - kalafior, szparagi, brokuły, fasolkę szparagową, ogórki zielone i kiszone, pomidor, rzodkiewkę, paprykę.
Przedwczoraj zrobiłam jej też naleśniczki na mleku modyfikowanym z musem owocowym.
Znalazłam dużo fajnych przepisów na obiadki i teraz będę próbować.
Na szczęście moje dziecko jest wszystko żerne i cokolwiek jej dam to zje (nie pije tylko czystej wody :-))

smakolyki mandarynka

dzieki dobre kobitki cos musze zmeinci,poprubuje,musze zobaczyc gdzie dostane platki owsiane,nwiem czy tutaj sa???Budyniu tez nie ma,no chyba ze w sklepie polskim,ale gdzie mieszkam nie ma takiego,musze poszukac

reklama
Moj taz tak pije te kasze Ola-o tylko na noc zazwyczaj 240 a na drogie sniadanie zazwyczaj cos z owocami...serek, jogurt, albo hitem ostatnio jest takie pire z jablka, tak to nazwalam tzn...jablko tarte i do tego 60-90 ml mleka modyfikowanego na gesto z taka kasza nestle 8 zborz, razem to wymieszane tworzy taka gesta pape i on to wcina jak dziki:tak:

Do góry