reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Wiecie co wydaje sie ze wasze dzieciaczki jedza wiecej a takie szczypiorki z nich moja je tak
8-9rano---260ml kaszki lekko gestej na mleku
15-16----200ml obiadek jedno danie
18-19----150ml deserek owocowylub twarozek czy budyn róznie
21----260ml mleka z łyzka kaszy kukurydzianej

a ok 12 daje jej do picia sok z marchwi a miedzy posiłkami nie dojada
chrupka dostaje czasem na spacerze jak mocno marudzi.

i jak dobrze wyglada.....
LILITH to dziwne ustawienie małej rzeczywiscie no moze jej sie zmieni.....
dobrze ze jestes w domu bo jak by przyszło ci siedziec z mała do 1-2 w nocy a rano naa 6 do pracy do bys chyba nie dala rady.
ja kłade sie spac o 22-23 i rano o 8 jestem nietomna a jakbym poszla spac jak ty to chyba bym nie wiedziała gdzie jestem....

reklama
u nas tak:
7.00 sniadanie - kaszka na mleku + pol kanapki
9.30 II sniadanie - jogurt lub twarozek
13.00 obiadek - warzywka + miesko
16.00 deserek - owoc lub deserek owocowy
18.00 kolacja - miesko + warzywka lub zupa (je to samo co my, bo to nasz wspolny rodzinny obiad) lub kanapki jak my jemy cos b. pikantnego
20.00 mleko 100-200ml zalezy jak jej nasza kolacja smakowala

Krysia podgryza bardzo zadko (wafle ryzowe itp), w ciagu dnia pije wode albo herbatki nieslodzone okolo 250ml

najpozniej 20.30 spi i mamy z mezem czas dla siebie :tak:

no dobra to ja się też napiszę:)
zależ o której wstanie dziś np.
5 rano kaszka nie wiem ile znaczy cała miseczka z ikei gęstej kaszy
7 pół banana
kawałek ciasta (babki laciatej)
9 pół kromki z serkiem
11 danonek,ale ten duży
i nie wiem co będzie dalej:)aha jeszcze zjadła wafla ryżowego,a właściwie kukurydzianego)
potem zwykle je jajecznicę,chyba,ze obiad jej smakuje to zjada dwa obiady,ale ona chce tylko mięso albo rybę,żadnych warzyw nie chce,znaczy zje marchewkę w rosole albo kawałek kartofla,ale dopiero jak zje całe mięso, zjada np. 2 pulpety albo jednego jak jajo:)albo pałkę z kuraka albo fileta z ryby)a potem daję jej jabłko zwykle do gryzienia i trochę zjada,ale nie za dużo i między 17-19 zjada najwi ęcej,bo np. 2 parówki i do tego znowu miskę kaszy na mleku,potem wypija ze 160ml wody i lulu) o 19.30 idą spać o 20 śpią:))))))))
tylko ja nie wiem co jej dawać między tymi głównymi posiłkami...jak często takie dzieci mogą jaja jeść???????

my mamy taki rozkład posiłków:
rano 8.30-170ml mleka+6 miarek kaszki pszennej bananowej=daje jakieś 200ml
10.00 -deserek ze słoiczka jakieś owocki
13.00-13.30(zależy od długości drzemki)obiadek ok.190ml
16.00-owoc np.gnieciony banan-cały, albo kaszka ok.180ml, albo budyń-150ml
18.00-jakas zupka, ale mała porcja ok.130ml albo ten budyń lub kisiel ok.170ml
o 20.00 kaszka owocowa tak jak rano 170ml mleka+6miarek kachy-wychodzi na gęsto ok200ml
no i w nocy czasami ok.24.00 60-100ml mleka
w dzień w między czasie herbatka ok.80ml, chrupki,petitki,chlebek, kiełbaska.
20.30 już jesteśmy po kapieli i Marcysia zasypia.

BIEDRONKA dzieci mają jeść jaja w całości co drugi dzień(chociaż mnie się wydaje, ze to za często, ale takie są zalecenia).

reklama
Do góry