reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Taaa moja babcia ktora ma 85 lat do dzis pije cole jak ma zgage:tak: A ostatnio sie w szkole dowiedzialam ze cola pierwotnie byla produkowana z kokaina...potem zabroniono.

A moj maly ostatnio polubil jajka i tak pokroje mu w kosteczke i cale zjada.
Lubi tez szynke, biszkopty, owoce z twarozkiem, z jogurtem no i zupy szczegolnie takie mieszane ze sloikiem niestety...chociaz jak zrobie rosól czy zupe jazynowa i mu rozdrobnie przez takie sito krecone...no wiecie, taki staroswiecki wynalazek to tez ladnie je:tak:

reklama
Kurcze.. Igi wpiernicza wszystko jak leci :) Tak że z tym nie mam problemu - raczej z tym żeby nie dać mu za dużo - i tak niezły z niego klopsik.

Agnieszka

A moja ostatnio nie chce jeść mleka, wogóle trochę jej się pozmieniało z tym jedzeniem. Moja lekarka jakąś nieprzekonywująca, więc podaje wam nasze menu dla porównania :)))
śniadanie 7,30 ( 180 ml mleka)
2 śniadanie 10.00 (deserek, budyń itp)
obiad 12,30 - (pulpety, naleśniki, mięso z ziemniakami)
drzemka
i drugie danie 14,30 (zupa) jak nie ma zupy to kromka chleba
16,00-17,00 owoce
19,30 ostatni posiłek 19,30 tj 240 mleka z kleikiem

Czy to za mało ???

Ewe kaze dziecko je ile potrzebuję - Marysia ma szeroka rozpiętosć od 100 ml do 280 nawet. Wiec zależy od dnia po prostu i dania oczywiscie.
Czy któreś dziecko jeszcze je w nocy?
Prawie sie pozarłam z mezem bo on twierdzi ze mała jeszcze potrzebuję tgo nocnego posiłku - a ja uważam ze nie. Skoro udało mi sie zjechac z 240 ml do 150 - i dosypia na tym do rana! Teraz mam nowa metodę bo jak zmniejszyłam na 120 ml to mi się budziła o 5 i wypijała 100 ml wody. Daję jej wiec teraz 150 ml ale sypię mniej mleka (tak jak na 120 ml czyli 4 miarki, chcę zejść oczywiaście za jakis czas do samej wody - ma nadzieje ze sie uda)

głuszekja, mojej podaję jeszcze mleko w nocy, bo ona zjada go mało w ciągu dnia(tak przynajmniej mnie się wydawało-ok 340 do 460ml przez cały dzień)Ale dzisiaj przespała całą noc, ja zresztą też i dostała jeść dopiero rano o 8.00 i muszę powiedzieć, ze wcale nie zuważyłam, żeby jadła z większym apetytem to znaczy, że mimo że miała 12 godzin przerwy między jedzeniami nie zgłodniała tak bardzo.:-)

O dzięki Maxin, takiego porównania potrzebowałam :-)

Głuszku moja Amelka nie je w nocy od dobrych 5 miesięcy, moja lekarka twierdzi że nie trzeba dokarmiać

reklama
Do góry