reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

To Heksa może jakieś chrupeczki kukurydziane same lub z kisielem- to jest dobre przy kłopotach z żołądkiem.. Moja babcie mówi, że kisiel okleja błonę śluzową żołądka i dlatego przynosi ulgę jak boli żołądek (ja zawsze jem i pomaga), no a chrupki są delikatne i zmniejszają na pewno biegunkę, bo zapychają troszkę.

reklama
Moja Mama mówi że na żołądek jest dobra Coca Cola ;))

Jeśli mała może pić mleko to pewnie może też zjeść twarożek, zależy co powiedzieli.

Ja dzisiaj robie rybkę - gotowany pstrąg + włoszczyzna + zmieniaczki. Prosto i szybko.

Agnieszka

PS Oczywiście chodzi o ziemniaczki - ale tak śmiesznie wyszło że aż zostawię :)

Zgred wcale cola na żołądek to nie żart (to znaczy oczywiście nie dla takich maluchów) ale niektórzy lekarze radzą pić colę jak boli żołądek - sama się z takim spotkałam.
A czytałam też artykuł, że colę wynaleziono przypadkiem jak szukano leku na ból żołądka, ale nie wiem czy to prawda...:-p:baffled: Także może twoja Mama ma rację :tak::tak::tak:

Zgred, odgazowana dobrze cola rzeczywiście pomaga przy dolegliwościach żołądkowych, rozwolnieniach i wymiotach :-)

No tak dziewczyny mój mążzawsze pije colę na żołądek (ja wolę mix dziurawca z rumiankiem ale naszła mnie myśl że jakiś bucefał przypadkowo przeglądający forum po przeczytaniu mojego postu mógłby zaserwować dziecku colę... Ludzie nieraz są dość bezmyślni - potem by mnie pozwał do sądu albo co :))

Aga

reklama
W ogóle była tak śmieszna sytuacja bo mojemu chłopu się przy teściowej wyrwało że brzuch go boli. No i mama od razu "no a na ból brzucha wiresz co jest dobre(..)" a ja jużwidzęjego minę że znów teściowa będzie truć a mama kończy "coca cola"

Był taki zadowolony potem wszystkim opowiadał że cola jest dobra na brzuch :)

Agnieszka

Do góry