reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

a mój jada prawie tylko mięcho - obojętnie jakie - po prostu uwilbia, jajecznicę też b.lubi
dwa razy dostał parówki ( takie specjalne dla dzieci) - i nic mu nie było - więc jak nic nie mam to tez to zje. Zjada chlebek, bułki.
Nie jada mleka, serów, jogurów, masła i zupek dla dzieci - a kiedys je uwielbiał - no cóż posmakował w ludzkim jedzeniu:tak:

reklama
Ja nie daje jeszcze danonków bo one sa jeszcze podobno za ciezkie dla naszych dzieci- sa z sera ale dalam kilka razy Julci jogurty (na serwatce sa robione a wiec lzejsze dla zoladkow) dla dzieci.

dziewczyny macie jakies przepisy na śniadania bo moj np nie zje calego jajka wiec kapa ;( akceptuje tylko zoltko w zupie...
mam bardzo malo pomyslow na sniadanko i ciagle je to samo

ja mam fajny przepis na budyn dyniowy
180ml + mleko formula
maka ziemniaczana
kawalek dyni
z pierwszy dwoch zrobic budyn a dynie utrzec na malych oczkach i gotowac chwilke z lyzeczka cukru potem wymieszac z budyniem i na chwilke odstawic

moj sie tym zajada:tak: :tak: :tak:

a jeszcze kulki rybne
180g tunczyka z puszki bez soli
2 duze ziemiaki
pol cebuli
marchew utrzec
cukinia utrzec
jajko
maka
ziemniaki i cebule pokroic w kostke i ugotowac ale nie rozgotowac i ugniesc widelcem, wymieszac z pozostalymi skladnikami oprocz maki i uformowac kule, lekko optoczyc w mace i albo obsmarzyc na beztluszczowej patelni lub dusic na parze jak kto woli
smacznego
aaaa mozna podawac na zimno lub ciplo z groszkiem lub pomidorem dipu zadnego do tego nie znam

oj tak chłop to z niego prawdziwy - oststnio bawi się cycuszkami - (sutkami) - po jedzeniu tzn. - ogląda, dyndoli obie i obraca w paluszkach

moja Krysia tez najchetniej jadla by samo miecho, czasem wiec robie jej obiadki samowarzywne i wtedy zjada z "braku laku" tez zielsko, pozatym wciaga wszystko w ilosciach nieopisywalnych, najchetniej rekoma i jak jeszcze mozna sie tym ubrudzic :laugh2:

reklama
Ja też nic nie podpowiem, bo moja te nadal mleko- tylko raz dziennie je zupkę z mięskiem i warzywami, a tak jadła by tylko mleko, mleko z kaszką ...

Do góry