reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

no to nasza Manka oglada kresówki ...niestety...moja Kaska jest lekko uzalezniona od bajek :-(własnie w TV leci wieczorynka, bracia koala...i tez mały mapiszon oglada a jak jej Kaśka zasłania to tak smiesznie wyglada zza niej...podoba jej sie tez melodia z Tańca z Gwiazdami, kilka innych melodii w reklamówkach a juz hitem jest reklama NORDEII z takim kolesiem, który tam mówi, ze my w szwecji...no wtedy to mojej Mańce taki usmiech na twarzy gości że hej!

reklama
nie mam pojęcia. Moja jest "opóźniona" jeśli chodzi o te wszystkie nowości w diecie- nie je jeszcze żółtka, ani glutenu...:no:

moje dzecko wczoraj zjadło zupe ogórkową.. bardzo mu smakowała zednych rewlecji rzołądkowych nie było. ja mam znim taki problem ze jak ja chce zjesc obiad to musze mu tez dac bo jak widzi ze ktos cos je to podchodzi do stołu wyciąga łaki i grze sie w niebogłosy

uwazam ,dzieci ktore nie maja alergii moga jesc juz duzo produkow,gluten pewnie,
moja coraz czesciej chce jesc to samo co my,ja nie mam czasu jej gotowac jak jestem w pracy,ale chyba zaczne w domu,musze sie zmobilizowac,tyko walsnie to mnie wczesniej przerazalo,ze musze dwa rowne dania gotowac,a taka mala porcjie dla Natki ciezko ugotowac,a zamrazalki nie mam,ale teraz kiey wcina rozno z nami spraw jest duzo latwiejsza.
u nas zupy sa bardzo popularne tutaj nie:no: ,zreszta jak mam gotowac dla siebie i malej to moja sie z celem,kiedy wracam z pracy o 19.00 juz jest za pozno aby gotowac,och te moje dylematy:confused:

Alusia jadla dzis ta kasze gryczana i spoko, a czekoladki jeszcze zadnej nie jadla i mi sie nie spieszy, zeby jej dawac. Tak samo parowek nie bede jej dawac poki sama nie zacznie sie dopominac ;-)

MOje dziecko to już chyba wszystko jadło tzn słodyczy nie daję, no czasami wafelka :-). Ogólnie Amleka je nasze zupy, mięsko, ryż, kasze, ziemniaki, warzywa (nienawidzi brokułów). Jak jest głodna między posiłkami normalnie zjada chleb z masłem i dżemem :))) Kroję jej na male kwadraciki a ona co jakiś czas podchodzi sobie i zjada kawałeczek :)))))))). Oczywiście jak my jemy, ona siedzi na kolanach i swoimi prywatnym sztućcami wyjada na z talerza :)))))))) wiem że to nie kulturalne ale ja to uwielbiam ... Ostatnio zjadła gulasz wieprzowo-wołowy (nasz ) z ziemniakami :)) A no i uwielbia pierogi ruski (maminej roboty :))) ) , naleśniki, racuchy, placki ziemniaczane. Wogóle nie widzę powodu, żebym musiala gotować exstra dla niej, mi pasuje tak jak jest :)))
aaaaaaa nieistety nie może jeść danonków, monte itp. od razu wychodzi jej uczulenie

Dziewczyny jak podajecie twarożek ??? ze szczypiorkiem czy na słodko ??? na chlebie ??? Proszę o jakieś przepisy

reklama
ewe ja kupuję serek wiejski,ale nie bardzo jest chętna:)zjada ze 2 łyżeczki i finito (reszta dla mnie:))))))))a co do twarogu to we wszystkich tych gazetkach z żarciem dla dzieci,które posiadam twarożek jest podawany nie na chlebie tylko jako samodzielne coś ze szczypiorkiem,rzodkiewką lub owocowym musem,ale nigdy tak na słodko (z cukrem i śmietanką:)nie wim warum,ale na chlebie chyba cieżko.tylko moja np. z miski niet,a jak dam jej mojąkromkę z serkiem jakimkolwiek to wyżera górę,a chleb zostawia:)

Do góry