reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

No niestety to juz takiczas nadchodzi na nasze smyki ze bardziej od jedzenia interesuje je 100 roznych rzeczy i czesto nawet zapominaja o glodzie...Ja czesto praktykowalam wlaczanie tv jak mi marudzil przy jedzeniu ale wczoraj dostalam reprymende od mojej promotorki bo sie zgadalysmy na ten temat i ona mi ze dziecko do 3 roku zycia nie powinno ogladac tv az mi sie glupo zrobilo bo nie wiedzialam:zawstydzona/y: staram sie ograniczac mu patrzenie na ekran szczegolnie z bliska ale zeby calkiem nie ogladal to my bysmy musieli ogladac tylko wtedy jak on spi i zazwyczaj to co nas nie interesuje:dry:

reklama
dobry pomysl kropecka,trzeba sobie jakos radzic

angie,moja tez czasmi oglada,ale wlasnie nie daje ja za blisko,jak dziennie 15mni przesiedzi to jest dobrze,a tak sobie tv leci,a ona w sumie nie zwraca uwage

Ja słyszałam o tym ze dziecko nie powinno oglądac TV do 3 roku zycia. Młody nie ogląda czasem zerknie jak cos leci ale zwykle sie tym telewizorem nie interesuje. Zazwyczaj w ciągu dnia słuchamy radia!! i próbujemy wygrac pieniązki ;-)

Przepis na pulpeciki (dla dzieci od 10 miesiąca):
mięsko (indyk, cielęcina, kurczak- kto co woli) mielę przez maszynkę, dodaję drobno posiekaną zielona pietruchę, żółtko (w zależności od ilości mięska 1-2), kaszkę mannę do zagęszczenia.
Formułuje pulpeciki i mrożę surowe.
Po odmrożeniu gotuję i daję z warzywkami.:tak:

a my oglądamy jakby ewa mogła to by oglądała 24h na dobę bajki,KIniuśka się interesuje unfortunately,więc ograniczam do maximum,ale ciężko i gówniano mi to idzie,ale co ciekawe ewa dopiero w wieku 2,5 roku była w stanie usiedzieć 10 min na misiu uszatkum,więc jestem w szoku,bo tak to oglądała tylko losowania lotto,a Kiniuśce to wszystko jedno byle się gapic najbardziej lubi elmo świat

Tzn wiedzialam ogolnie ze to niezdowo itd i ograniczalam tv ale nie wiedzialam ze wogole nie powinno ogladac ruchomych obazow jakos tak bo jego mozg jeszcze jest niedojzly do tego:baffled: wiec teraz jeszcze bardziej staram sie tego pilnowac. Moj jest na maksa zafascynowany reklamami i wtedy nic juz moze dla niego nie istniec wiec to mnie jeszcze bardziej irytuje:dry:

U nas podobnie TV leci a on czasami zerka, ale jak usłyszy sygnał reklamy na TVN to nie wiem jakby był zajęty zawsze się odwróci ( podobają mu się te latające kuleczki ) no i oczywiście program Jaka to melodia to na pierwszym miejscu jest bardzo go lubi , ale ja go traktuje jako zabawę śpiewamy, tańczymy :-) ! Ja też słyszałam że nie powinno oglądac tv, no ale jak :confused: , to by telewizor musiał być wyłączony a my tylko po 20stej:confused: moglibyśmy coś oglądnoąć. Jak do południa jest z opikunką to nie oglądają tylko się bawią chyba:confused: !

Kropecka bardzo pomysłowa jesteś!!! :-):-D

Moja Ania też nie zwraca uwagi na TV. Nawet jak jej pokazałam Teletubisie to na sekundę spojrzała i olała. Ale ja się z tego cieszę bo wiem, że dzieci nie powinny oglądać.

Moja niestety ogląda- najlepiej początki bajek- tz. muzyczkę, na samej bajce nie wytrzyma- najdłużej zainteresuje ją Kot Filemon.

Anzk- Kacper reaguje tak na reklamę w TVN, a moja na te bąbelki, które robi rybka na Mini- Mini:tak:

Wiem, że dzieci nie powinny oglądać TV- ja staram sie ograniczać- mam zazwyczaj włączone radio (chociaż teraz jak jest chora i marudna- to juz wszystko mi jedno) , ale za to tatuś jak jest z córcią- non stop ma włączone bajki, żeby mieć świety spokój:wściekła/y:

reklama
moj podobnie jak Pola, bardziej go poczatkowe muzyczki interesuja. ale ja tez czasem wlacze TV bo mamy tylko jeden pokoj a ja czasem tez chce sobie cos obejrzec

Do góry