reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
Nasze dziewczynki Ania i Judytka jadły u mnie ostatnio pulpety z indyka w sosie pomidorowym i właśnie z kaszą gryczaną. Dałyśmy im też naleśniki zrobione na normalnym mleku 3,2%. Zobaczymy czy coś im wyskoczy. Rewelacji brzusznych nie było, a kupki miały ładne :tak: Aha i jeszcze bardzo smakował im sernik :-)

Ale ja wam zazdroszczę podawania takich rzeczy maluchom. Moja od głupiej marchewki nie-słoiczkowej od razu ma na buzi liszaje- ale i tak jej daje, bo przecież musi dostawać coś normalnie gotowanego, a nie cały czas papki dla niemowlaczków...

A moja Juleczka juz4 dzien ma biegunke :( bidulka. podaje jej lakcid i od dzis smecte i nagotowalam marchlanke. Wczoraj bylam u lekarza no i tazala nadal na lekkiej diecie, duzo picia i jak do poniedzialku nie przejdzie to spowrotem do lekarza :-( Kurcze a zaczelo sie od pomidorowej z kluseczkami z bobo vity

Basiek na biegunkę dobry jest Nifuroksazyd z tym, że on jest na receptę ale jeśli chodzi o biegunki bardzo skuteczny. Ja jak Moja Ania była chora to podawałam jej do picia Gastolit, to jest doustna kroplówka zapobiegająca odwodnieniu organizmu, kupisz w aptece bez recepty. Ogranicz jej też spożywaną ilość mleka bo może mieć w czasie choroby nietolerancję laktozy. Po smekcie może się biegunka wzmóc tak było u mojej Anii i mojego taty. Moją małą biegunka i wymioty trzymały 6 dni, mam nadzieję że Julci szybciej wszystko przejdzie. Dużo zdrówka dla małej.

Kurcze to dzieki ze mi powiedzialas o tej smekcie- w takim razie jej nie podam. Tez jej dzis nie podalam kaszki na mleczku tylko kleik ryzowy z sokiem ale na noc to juz bede musiala dac jej mleko butla. chyba ze macie jakies inne pomysly? :confused:

Biedronka jak się robi pastę jajeczną ???
NO z tym twarożkiem to u nas kiszka, bo oprócz tego że moja ściąga go z chleba to jeszcze rozmazuje po całej wykładzinie. Także narazie nie daje, dopóki jakiegoś sensownego przepisu nie znajdę.
Kasiunka, moja Amelka ma uczulenie na marchew i pietruszkę niesloiczkową i chyba na większość warzyw spryskanych .
Długo szukałam ekologicznej żywności ale u nas w mieście nie ma takiego sklepu :happy: . Jakieś dwa miesiące temu, w sklepie spożywczym znalazłam marcheweczki (w worku foliowym ) na opakowaniu pisze : zamiast chrupeczek zjedz kilka marcheweczek :))))) czy jakoś tak ........:-) No wkażdym bądź razie, moja na te jedyne nie ma uczulenia. Może poszukaj u siebie . Nam pomogły

no co Ty ewe nie pamiętasz z przedszkola:) jajo na twardo kroisz na bardzo drobną kosteczkę,mozesz rozbabdziać widelcem,ale z białkeim b ędzie chyba ciężko,troszkę masełka,troszke majonezu i finito zamiast majonezu możesz dodać szczypiorek,z majonezem też może być szczypiorek:))moja nie chce jeść, jaja to je tylo w zupie pływające farfocle

reklama
Biedronka, no zapomniałam.
Jutro zrobię, mam i majonez i jajca :)))))))) Białko moja już je, także no problem :)))))))) fenks

Do góry