reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

tez mi kiedys zelazlo przepisali na anemie ale na szczescie juz ja wyleczylam. u mnie pewnie była dlatego ze mało jadlam

reklama
Hey!Witam sie ja i...powracajace zapalenio-swedzenie.Juz bylo wszystko ok,a tu znowu zaczelo piec i swedziec,wiec w ruch poszly plukanki z rumianku(jutro ide po sode oczyszczona,ostatnio pomogla),a jak w 2 dni nie przejdzie to specjalny krem dla ciezarowek.Biedny S,znowu przesuniecie rozpoczecia pierwszych prztylulanek w ciazy:sorry:
Aha we wtorek pierwsze badania projektu trilogy(mnie="myszy doswiadczalnej"),gdzie musze sie pokazac z calym moczem zebranym z nocy i poranka(bede sikala do butelki,ale chyba przez lejek:laugh2:),na czczo(o 8!-gdzie juz po sniadaniu zawsze jestem) i do tego bede musiala pic glukoze :confused2: Bedzie smiesznie,bo mam cale zgiecia poklute i opuchniete i wygladam jak narkoman:confused2:

fiore maz da rade, a lekarz przyzwyczajony:-D Ty jestes biedna z tym sikaniem:-D Ja dzis tez bylam naczczo na badaniach i nie bylo tak zle :tak:

super wątek, przynajmniej dla mnie takiej troszkę hipochondryczki. Jeśli chodzi o dolegliwości to ja mam cały czas chore gardło, już lekarze nie wiedzą jak mnie wyleczyć... poza tym nic mi nie jest więc płuczę regularnie i staram się już tym nie przejmować.
A następną wizytę u gina mam na 28.11 i się doczekać nie mogę a na razie moja gin jest na wczasach. Ostatnio dzidzio miał 7,5cm. Płeć nieznana a już chciałabym wiedzieć strasznie... Poza tym posłuchałam serduszko i na do widzenia pomachał nam ładnie dzidziuś. Uwielbiam USG :)

Ostatnia edycja:
I już po wizycie. Średnio jestem zadowolona. Chodzę i państwowo i prywatnie i dziś byłam w ramach NFZ. Na miejscu okazało się, że lekarka, która mnie prowadziła już tam nie pracuje i przyjmował młody lekarz (przypuszczam, że nie miał jeszcze skończonej specjalizacji, bo wszędzie było napisane tylko lek.med. a u innych specjalizacje np gin - poł.)
Zbadał mnie na fotelu - wszystko ok. Nie odpowiedział mi jednak na to, dlaczego boli mnie brzuch 'z przodu' (myślałam, że to od zastrzyków ale te robię po bokach - być może ból promieniuje, ale nie wiem) oraz skąd mogą pojawiać się u mnie napady gorąca i to, że mi czasem słabo. Nie powiedział czy to bezpieczne, normalne itp. Nie tłumaczył za wiele i trzeba go było za język pociągnąć. Nie czułam się najlepiej u niego. Dał mi tylko skierowanie na kolejną morfologię i mocz. Na szczęście 1 grudnia mam wizyte u swojej lekarki prywatnie, a do niej mam pełne zaufanie. Jest kompetentna, na wszystkie pytania udziela odpowiedzi i czuję się pod jej opieka bezpiecznie.
Powiem Wam jeszcze, że dowiedziałam się dzisiaj w mojej przychodni rodzinnej, że nasza położna środowiskowa organizuje szkolenia dla przyszłych mam np z opieki nad dzidziusiem itp. Musze do niej zadzwonić, by się dowiedzieć szczegółów. Poszłabym z chęcią na takie szkolenie. No i myślę nad szkołą rodzenia. Kiedy należy się zapisać? Już teraz czy jednak jeszcze poczekać troszkę?

reklama
Jestem kochane .
Wróci8łam dosłownie 15-20 minut temu,ale było warto jestem megaaaaa zadowolona :-D:-D
Nasza iskierka ma 9,5 cm i uciekał skubaniec mały i nie dał się zmierzyć.
Żywe sreberko :tak:i pięknie kopał .:-D:-D:-D
Maluch znów nieco nadrobił i lekarz powiedział oj chyba będzie dużeeeee :szok::-D:-D:-D
Mam całą fotorelację 6 fotek maluszka.
Kazał mi mówić stop jak chciałam konkretne zdjęcie :-D:-D
W ten sposób mam czaszkę ,kręgosłup,maluszka w całości itp...
Ogólnie odpowiadał szczegółowo na moje pytania i sam opisał na bieżąco całe USG i te narządy ,które było widać :-):-)
Jest SUPER !!!!!
Fotki za chwilkę ,bo muszę wybrać.:eek::eek:

Do góry