reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Mnie na ostatnim usg też nie podano długości dziecka, tylko obwód główki, brzuszka i długość kości udowej. Dziecko jest w brzuchu tak zgięte, że ocena długości całkowitej i tak byłaby wielkim przybliżeniem.

reklama
Mnie na ostatnim usg też nie podano długości dziecka, tylko obwód główki, brzuszka i długość kości udowej. Dziecko jest w brzuchu tak zgięte, że ocena długości całkowitej i tak byłaby wielkim przybliżeniem.
czyli ok bo te długości o których mówisz mam. Czyli tak sądziłam, ze nie ma jak zmierzyć
i jeszcze jedno :łożysko na przedniej ścianie... czy to źle????

Ostatnia edycja:
Ooo matko Jolu ale klocuszka masz w brzusiu:szok: Miejmy nadzieje, ze waga jest zawyzona, w koncu to tylko usg:tak:
Dlugosci cialka nikt Ci na tym etapie ciazy nie jest w stanie podac, tylko poszczegolne wymiary konkretnych czesci ciala;-)
A lozysko na przedniej scianie jest jak najabrdziej ok, byleby nie bylo przodujace:tak:

reklama
Jola, dopiero teraz zobaczyłam Twój post. Na Madalińskiego, jeśli tylko będzie jakiś cień ryzyka, natychmiast podejmą decyzję o cc (przy tak dużym dziecku). Tak więc nie musisz się obawiać.

reklama
Do góry