reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizytowo u lekarza - co i jak w brzuszku słychać? [bez komentarza]

Kolejne wieści od As76 - sorka, że tak urzędowo, ale tak będzie chyba najbardziej przejrzyście :tak: Dzisiaj miała USG i:

- łożysko na 100% przodujące - więc póki co kwalifikacja do CC
- Karolina waży 2500g, co odpowiada 34tc, więc poszła do przodu
- krwawienia nie było od 14 dni - bosko
- lekarz powiedział, że skoro Mała tak rośnie, jest szansa, że łożysko się podniesie, ale nie nastawiać się na to
- znowu komuś do głowy przyszło, by As wypisać, bo wszystko ładnie się uspokoiło
- chodzić nie wolno, leżeć (co dyskwalifikuje punkt wyżej przecież, jeśli ktoś zna sytuację As w domu), jedynie siku, mycie głowy co 4 dni, by rąk nie podnosić
- Karolinka wszystkie badania zaliczyła na 6, wszystkie Jej parametry ok
- łożysko się nie rozdwaja
- psychika polepszona, a świadomość, że Mała waży ile waży dodała Jej otuchy

Wszystkie pozdrawia i trzyma kciuki również za Was i prosi o trzymanie Waszych w Ich sprawie :tak:

reklama
Wczorajsza wiadomość z Majówek 2012 odnośnie As:
As zdążyła wpaść na BB, napisać, że to już 36 tydzień , że się cieszy, że wszystko w porządku....

i się nacieszyła.
unhappy.gif

Zaczęła krwawić , dostała lekkich skurczy . Bardzo prosi o trzymanie kciuków, bo nie wiadomo co może się wydarzyć w nocy.
Nadal leży na patologii, choć nie wie jak długo.
Jak krwawienie nie ustąpi to wyjazd na porodówkę.

Tak więc zaciskać kciuki za Anetę i Karolinkę!

Kochane wspieraczki właśnie przed momentem rozmawiałam z Anetką sytuacja opanowana -wszystko się uspokoiło nadal w dwupaku czekają na jutrzejszą decyzję profesora na wszelki wypadek przygotowują ją na jutro na cc ale mają już 36+1 więc jest spokojna choć nie ukrywa teraz chciałaby wytrwać jeszcze tydzień.Ostatecznie jak się samo nic nie zacznie rodzi 30 kwietnia w poniedziałek:D

As76 wczoraj urodziła, CC, Karolinka miała problemy z oddychaniem, ale jak wczoraj z Nią rozmawiałam po 22 to separacja była już 96-97, więc bardzo duża i szybka poprawa. Karolina długa na 57 cm i waga, o ile coś nie pokickałam 3700g. :tak: Silna dziewczynka.

Gorzej z As, ma krwotoki, wsadzili Jej tampon w macicy, bo krew się leje bardzo mocno, ma przetaczaną krew cały czas.

Bardzo prosi Was o kciuki by wszystko skończyło się dobrze. :tak:

Dziewczynki wiadomośc od Lilijanny w sprawie As:
As jest nadal na pooperacyjnej.Za godz. będzie mieć wyciągane tampony,jak będzie ok to ok.Jak nie to macica po wycięcia.Trzymajcie kciuki.

No i po rozmowie, póki co wyjęli te tampony na żywca jak leci i jest ok, macica zaczęła się silnie obkurczać i póki co pracuje, teraz zapodali As kroplówkę z czymś przeciwbólowych i będą Ją pionizować i próbować wziąć pod prysznic.

Karolina ma problemy z oddychaniem jak dostaje jedzenie, tzn. je pięknie, a zapomina oddychać jednocześnie w tym czasie, ale za każdym razem jest lepiej.

As76 jest bardzo słabo i baaaaaaaaaaaaardzo powoli dochodzi do siebie, nafaszerowana różnymi lekami, antybiotykami i w ogóle, natomiast Karolinka jest pomarańczowo, żółtaczka i raczej pójdzie pod lampy.

No i kilka godzin i cudy cudy - As76 wychodzi do domu! Poranne badania wyszły ok, wręcz wzorowo i profesor stwierdził, że bilurubina Karolinie nie podskoczy, szwy po zabiegach As76 są super więc czekają na wypis. :tak:

reklama
- nadal dziewczynka
- waga 730g
- ruchliwa bestia
- miałam teraz połówkowe robione, wszelkie parametry cycuś glancuś
- Córcia podczas USG liczyła paluszki, zamykała piąstki i otwierała po kolei paluszki, żebyśmy mogli wszystkie również policzyć :tak:
- termin porodu bez zmian - 13.09
- moja waga 2kg do przodu, ale to wiedziałam, bo sobie w tym miesiącu sporo pofolgowałam, w każdym razie i tak pochwalił mnie :tak:
- mam fotki, ale to muszę dorwać się do skanera, więc uzupełnię później

Jestem szczęśliwa! :-D

Do góry