reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

tez mi kiedys zelazlo przepisali na anemie ale na szczescie juz ja wyleczylam. u mnie pewnie była dlatego ze mało jadlam

reklama
Hey!Witam sie ja i...powracajace zapalenio-swedzenie.Juz bylo wszystko ok,a tu znowu zaczelo piec i swedziec,wiec w ruch poszly plukanki z rumianku(jutro ide po sode oczyszczona,ostatnio pomogla),a jak w 2 dni nie przejdzie to specjalny krem dla ciezarowek.Biedny S,znowu przesuniecie rozpoczecia pierwszych prztylulanek w ciazy:sorry:
Aha we wtorek pierwsze badania projektu trilogy(mnie="myszy doswiadczalnej"),gdzie musze sie pokazac z calym moczem zebranym z nocy i poranka(bede sikala do butelki,ale chyba przez lejek:laugh2:),na czczo(o 8!-gdzie juz po sniadaniu zawsze jestem) i do tego bede musiala pic glukoze :confused2: Bedzie smiesznie,bo mam cale zgiecia poklute i opuchniete i wygladam jak narkoman:confused2:

fiore maz da rade, a lekarz przyzwyczajony:-D Ty jestes biedna z tym sikaniem:-D Ja dzis tez bylam naczczo na badaniach i nie bylo tak zle :tak:

super wątek, przynajmniej dla mnie takiej troszkę hipochondryczki. Jeśli chodzi o dolegliwości to ja mam cały czas chore gardło, już lekarze nie wiedzą jak mnie wyleczyć... poza tym nic mi nie jest więc płuczę regularnie i staram się już tym nie przejmować.
A następną wizytę u gina mam na 28.11 i się doczekać nie mogę a na razie moja gin jest na wczasach. Ostatnio dzidzio miał 7,5cm. Płeć nieznana a już chciałabym wiedzieć strasznie... Poza tym posłuchałam serduszko i na do widzenia pomachał nam ładnie dzidziuś. Uwielbiam USG :)

Ostatnia edycja:
I już po wizycie. Średnio jestem zadowolona. Chodzę i państwowo i prywatnie i dziś byłam w ramach NFZ. Na miejscu okazało się, że lekarka, która mnie prowadziła już tam nie pracuje i przyjmował młody lekarz (przypuszczam, że nie miał jeszcze skończonej specjalizacji, bo wszędzie było napisane tylko lek.med. a u innych specjalizacje np gin - poł.)
Zbadał mnie na fotelu - wszystko ok. Nie odpowiedział mi jednak na to, dlaczego boli mnie brzuch 'z przodu' (myślałam, że to od zastrzyków ale te robię po bokach - być może ból promieniuje, ale nie wiem) oraz skąd mogą pojawiać się u mnie napady gorąca i to, że mi czasem słabo. Nie powiedział czy to bezpieczne, normalne itp. Nie tłumaczył za wiele i trzeba go było za język pociągnąć. Nie czułam się najlepiej u niego. Dał mi tylko skierowanie na kolejną morfologię i mocz. Na szczęście 1 grudnia mam wizyte u swojej lekarki prywatnie, a do niej mam pełne zaufanie. Jest kompetentna, na wszystkie pytania udziela odpowiedzi i czuję się pod jej opieka bezpiecznie.
Powiem Wam jeszcze, że dowiedziałam się dzisiaj w mojej przychodni rodzinnej, że nasza położna środowiskowa organizuje szkolenia dla przyszłych mam np z opieki nad dzidziusiem itp. Musze do niej zadzwonić, by się dowiedzieć szczegółów. Poszłabym z chęcią na takie szkolenie. No i myślę nad szkołą rodzenia. Kiedy należy się zapisać? Już teraz czy jednak jeszcze poczekać troszkę?

reklama
Jestem kochane .
Wróci8łam dosłownie 15-20 minut temu,ale było warto jestem megaaaaa zadowolona :-D:-D
Nasza iskierka ma 9,5 cm i uciekał skubaniec mały i nie dał się zmierzyć.
Żywe sreberko :tak:i pięknie kopał .:-D:-D:-D
Maluch znów nieco nadrobił i lekarz powiedział oj chyba będzie dużeeeee :szok::-D:-D:-D
Mam całą fotorelację 6 fotek maluszka.
Kazał mi mówić stop jak chciałam konkretne zdjęcie :-D:-D
W ten sposób mam czaszkę ,kręgosłup,maluszka w całości itp...
Ogólnie odpowiadał szczegółowo na moje pytania i sam opisał na bieżąco całe USG i te narządy ,które było widać :-):-)
Jest SUPER !!!!!
Fotki za chwilkę ,bo muszę wybrać.:eek::eek:

Do góry