reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Nie powiedział ci jakie ma wymiary? To przecież najważniejsze dane - po to się usg robi:szok: Z tego wylicza datę porodu, czy dziecko się dobrze rozwija. Co to za lekarz dziwny :szok:

fiore tak to z krwi:tak: Nie wiem jak to zrobie bo to dosc daleko od mojego domu:baffled: G bedzie musial zwolnic sie z pracy, sama chyba tam nie dojde :no: Na bol w pachwinie Tobie poradze :-( Mysle ze As ma racje tylko nospa:tak:

nie powiedział mi.... ja juz czesto miałam robione usg z powodu tego ze krwawiłam pare razy.Dziś mi tylko powiedział,że wszystko jest w porzadku ,dziecko bardzo ruchliwe..widziałam jak tam wymiary robił główki i tak dalej ale myslałam ze na zdjeciu bede miec napisane ile ma dziecko cm:( ale niestety nic nie ma

dziwne, że na zdjęciu nie masz wymiarów... nie znam się może to zależy od tego jakie gin ma usg albo coś, ja pod każdym zdjęciem mam dokładne wymiary, wiek ciąży itd..

Ja po USG prenatalnym. Wszystkie parametry w jak najlepszym porządku: CRL 7.09 cm, serducho waliło jak szalone - 171 bpm, kość nosowa widoczna, NT 1.60 cm. Dzidzia średnio współpracowała z panią doktor. I UWAGA, UWAGA (dr powiedziała, że może zasugerować jaka płeć i nie wytrzymałam i poprosiłam o informację), będzie prawdopodobnie DZIEWCZYNKA:)
Później mieliśmy wizytę u mojego gin i pierwsze co, to mąż zapytał, jaka jest skuteczność oceny płci przez pani dr? Gin odpowiedział, że rzadko się myli (chyba mąż był troszkę zawiedziony taką odpowiedzią). Było badanie ginekologiczne i z szyjką wszystko ok.
Zapomniałam tylko zapytać o to jakie brać witaminy (i czy wogóle), bo do tej pory przyjmuję tylko folik, a poprzednio wspominał o nich od II trymestru. No nic, zadzwonię jutro do szpitala i go zapytam.

Jestem przeszczęśliwa:):):):):)
Jak zeskanuję zdjęcia to wkleję moje 7 cm szczęścia:)

reklama
Wiecie co teraz tak patrzylam na zdjecia maluszka i ja mam uzpelnie inne oznacznia:baffled:Nie mam CRL,NT itp:sorry: Jak sprawdzalam to tylko zgadza mi sie oznaczenie terminu porodu EDD

Do góry