reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
I ja jestem dzisiaj po usg genetycznym. Gin obejrzała bejbiczka z każdej strony i wszystko jest w porządku.
I tak początek powiedziała, że raczej widzi dziewczynkę niż chłopca co mnie bardzo cieszy.
Narobiła mi mnóstwo zdjęc. A dzieciątko w pewnym momencie sie schowało głęboko i nie chciało pokazac a później wkładało rączki do buzi i machało nóżkami we wszystkie strony.
Ma już całe 9,3 cm :) Moje 9,3 cm szczęścia :)
pozdrawiam

A w którym tygodniu jestes? Suwaczek zrób, tak jest naprawde wygodnie forumowiczkom ;)

Super, taki wyrośnięty już maluch, bardzo fajnie że wszystko ok!

Dzisiaj mam równy 15 tydzień według usg i tego się trzymam :)
zrobiłam suwaczek ale cos się pokazac nie chce :/

postanowiłam takze pochwalic sie wczorajsza wizyta:) Maluszek ma już 11cm:) czyli spory juz z niego Krasnoludek:) wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, iż bedziemy mieli Zosie, ale na 100 procent przekonamy sie jak wiadomo po porodzie:) wszystko jest w jak najlepszym porzadku:)

i ja byłam dziś na wizycie i usg. Jestem bardzo zadowolona. Z dzidziusie (prawdopodobnie cureczką) wszystko w pożądku. Ma 61 mm czyli niezbyt wielka ale i to mnie cieszy, łatwiej będzie :-) za dużo nie urosła, bo miesiąc temu termin z usg był tydzień po terminie z om a dzis się idealnie zrównały :-) do tego popatrzyłam sobie na dzidzie w 3d, tak za free przez chwilę i nawet mam na plycie (chyba, bo cos się sprzet zacinał) super bylo. Maluch spał i tylko kciuka ciągnął. Lekarz ja wymęczył, zeby się obudziła a ta tylko obrazona na brzuszek probowała się przekręcic(niestety pepowinke ma jesczez za krotką do takich wyczynów) i odganiała łapką. Swoja drogą tak mnie wygrzmocił po tym brzuchu, że w szoku jestem, że to tak wolno.

to i ja dołacze zdjęcie swojego bobasa 13 tydz 6 dzien a jego wzrost to 8,2 cm

Załączniki

• 20111104(001).jpg
    20111104(001).jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Widze, ze dzieje sie sporo na tym watku :)
Tak z ciekawosci - jakie macie cisnienie? Ja w srode mialam 125/60. Gorne super, ale dolne troche niskawe.

Do góry