reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Jak któraś z was ma problemy ze zgagą polecam GAVISCON O SMAKU MIĘTY DO PICIA smak okropny ale skutecznosc gwarantowana i nie szkodzi ciazy
Oby Ci ta cukrzyca nie wyszła .Czy ja Wam pisalam,ze zapisalam sie wczoraj jako krolik doswiadczalny? Biore udzial w badaniacha nad cukrzyca i mozliwosciami gestozy w ciazy.Bede miala badania od przyszlego tygodnia,plus dziesiatki wizyt.Ciesze sie,bo bede mogla pomoc przyszlym pokoleniom i tym samym bede miala dokladne badnia i bede pod czujnym okiem:-)
najgorsze to to picie glukozy i potem 4 x dziennie badanie glukometrem poziomów ...
A za królika doświadczalnego to fajnie robić ...
dlatego są rozne opinie bo na roznych lekarzy trafiamy, jedni mają powołanie a drudzy wszystko szukaja w wujku google
ostatnio Mąż poszedl do lekarza to lekarz sprawdzał wynik cisnienia w internecie hahaha
dla mnie to paranoja
Czarnula ja w poprzedniej ciazy poszlam z mezem do lekarza na dyzur w niedziele,mialam taki atak paniki(skad nie wiadomo),ze mi sparazliwalo polowe ciala-lekarka jak zauwazyla,ze mi zaczyna usta wyginac zaczela krzyczec "niech kto wezwie lekarza"...chcesz porozmawiac ;-)(wtedy nam do smiechu nie bylo,ale na szczescie przechodzil nasz znajomy pielegniarz i wezwali karetke).
Nie nieźleCzarna moja przyjaciolka jest pielegniarka i zdawala rok temu na medycyne.Nie dostala sie,bo podwinela sie jej noga na dwoch pytaniach "kto byl zwyciezca ostatniego Big Brother" i "z kim byla Canalis zanim zwiazala sie z Gorgem" - no bo przeciez to wazne pytania o kulture generalna!(w tym roku sie dostala-uff).Ja sie dostalam na pielegniarstwo,widocznie bo wiedzialam co to "bollywood"
Mi w zupełności wystarcza zwykłe mleko słodkie i bez żadnych specyfików się obchodzę .A do przegryzania migdały i zgaga mnie nie pali.Jak któraś z was ma problemy ze zgagą polecam GAVISCON O SMAKU MIĘTY DO PICIA smak okropny ale skutecznosc gwarantowana i nie szkodzi ciazy
Śmiać się nie będę bo niby czemu.;-)As nie rozumiem co to "mleko slodkie",tylko sie nie smiej :-)
Mleko słodkie czyli takie nie przetworzone (prosto z butelki) z malą zawartością tłuszczu ( ja kupuję te 2 %)neutralizuje kwas żołądkowy ,więc tym sposobem likwiduje zgagę .
Niektórzy mówią ,że na krótko i pobudza wydzielanie kwasu żołądkowego w dłuższej perspektywie.
Ale ja wolę wypić nawet 4-5 razy dziennie trochę mleka ,niż faszerować się tabletkami ,które działają max 2 godziny.
Dla mnie mleko jest najlepsze ,bo i tanie ,i smaczne i ogólnie dostępne .
W razie nie możności picia mleka zawsze mam przy sobie migdały i je przeżuwam ,aż się z nch mleczko zrobi.
Wtedy zawsze działają.
Niestety każdy organizm jest inny i nie wiem jak będzie w Twoim przypadku ,ale spróbować nie zaszkodzi.
fiore
Fanka BB :)
Oh,czemu wczesniej na to nie wpadlam?Moze dlatego,ze sie wstydzilam?Eh...nawet nie pamietam.
Otoz,potrzebuje pomocy od Was.Od parunastu dni swedzi mnie zewnetrzna strona czesci intymnej.Podmywam sie codziennie po nascie razy,ale nie pomaga.Wyniki moczu mam w normie,wiec to nie zapalenie,ale moze mi cos poradzicie?Co moze mi przyniesc ulge?Bo wiem,ze lekarz mi da masc,ale zanim sie z nim spotkam to minie jeszcze parenascie dni.
Otoz,potrzebuje pomocy od Was.Od parunastu dni swedzi mnie zewnetrzna strona czesci intymnej.Podmywam sie codziennie po nascie razy,ale nie pomaga.Wyniki moczu mam w normie,wiec to nie zapalenie,ale moze mi cos poradzicie?Co moze mi przyniesc ulge?Bo wiem,ze lekarz mi da masc,ale zanim sie z nim spotkam to minie jeszcze parenascie dni.
No właśnie takie zwykłe mleko,ale zimne jest lepsze .Mleko slodkie,w sensie zwykle,tak?(bosch,zaczynam glupiec ) Ja pije rano i wieczorem-cieplawe,bo od zbyt cieplego slabo mi sie robi.W dzien nie dam rady wypic mleka.Niestety migdaly nie pomagaja.Tabletki zakazane od gina.
Bez podgrzewania.
Ja piję takie prosto z lodówki
Czym chudsze tym lepsze .
Niektórzy piją maślankę ,albo jedzą jogurty ,ale to kwaśne jest ,więc w krótkim czasie po tym żywcem zgaga pali.
W Polsce dostępne jest Tantum Rosa ,a u Ciebie poszukaj.Oh,czemu wczesniej na to nie wpadlam?Moze dlatego,ze sie wstydzilam?Eh...nawet nie pamietam.
Musisz zrobić sobie nasiadówkę z rumianku lub innych ziół antyseptycznych np takich do płukania jamy ustnej
Septovit-septosan -to powinno pomóc.;-):-)
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
zaparz sobie w misce paczke liści laurowych i przemyj się tym ,mozesz tak sie tym przemywać codziennie aż ustanie swędzenie i tak dalej a na wieczór dla ulgi dobry jest nie szkodliwi krem clotrimazolum
reklama