reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
mi liscie laurowe pomogły po 3 dniach rewelacja i ulga:D
Dla mnie liście laurowe nie pomagają ,a przez 3 dni to się zadrapać można :baffled::baffled:
Clotrimazol jest tylko na grzyby ,a nie zawsze to jest przyczyną .
Clotrimazolum jednak jest antybiotykiem i nie wolno stosować go w ciąży bez konsultacji z lekarzem.
W I trymestrze jest zupełnie zabroniony.
W ciąży to może być nawet proszek do prania czy wkładki higieniczne nie te co zawsze...:baffled:

As nie zgadzam sie z toba co do kremu ponieważ w 7 tyg ciazy go uzywałam i wcale nie miałam grzybicy ,pomaga na kazde swedzenie,pieczenie w tej okolicy i wogole nie szkodzi znam mnustwo znajomych ktore stosowaly to w ciazy na roznych etapach i nic sie nie stalo co do lisci laurowych jest to cos co pomaga napewno skuteczniej niz rumianki

Mnie swedzi od nastu dni,czasem nie wytrzymywalam.Teraz z rozna intensywnoscia nachodzi.Glupia jestem,ze nie zapytalam wczesniej!

tez miałąm taki problem i sie wstydziłam zapytac ale wkoncu zadzwonilam do paru kolezanek... najlepiej na wieczor robiłam tak... mycie w lisciach laurowych a pozniej podpaske smarowałam kremem "C" i szłam spac :)

oj znam ten ból jak piecze a człowiek się trapie heheh miałam tak pare razy i zawsze mi jakies leki ginekolog przepisywal, czopy i masc ale nazw nie pamietam

Od lekarza dostane krem,jak nie przejdzie,ale nie wiem co bedzie sama nic w ciazy nie uzywam i nie bede,bez konsultacji.Chyba,ze ziolowe jak szalwia lub rumianek.Dziekuje,sporobuje.

As nie zgadzam sie z toba co do kremu ponieważ w 7 tyg ciazy go uzywałam i wcale nie miałam grzybicy ,pomaga na kazde swedzenie,pieczenie w tej okolicy i wogole nie szkodzi znam mnustwo znajomych ktore stosowaly to w ciazy na roznych etapach i nic sie nie stalo co do lisci laurowych jest to cos co pomaga napewno skuteczniej niz rumianki
Pieszczoszka masz prawo się ze mną nie zgadzać ,ale poczytaj...

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=549

VAGISIL jest taki krem do podraznien, ale nie wiem czy mozna nim smarowac w ciazy, kupilam go ale tam nic nie pisze na ten temat, jeszcze go nie uzywalam wiec nie wiem czy pomaga

reklama
Do góry