reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
A ja osobiście polecam Lactacyd Femina PLUS (Plus jest ważny!!). Można go używać w ciąży, po antybiotykach i wszelkich swędzących problemach. Pomaga mi błyskawicznie, a często mam z tym problemy, wystarczy wziąść antybiotyk i od razu mnie swędzi :/ Jedyne co zauważyłam, to jest to że po dłuższym używaniu, takim bez przerwy, "te" okolice robią się wrażliwsze, ale z założenia jest to płyn do stosowania w sytuacjach swędzących ;) Aż się dziwnie że nie był tu wspomniany ;)

VAGISIL jest taki krem do podraznien, ale nie wiem czy mozna nim smarowac w ciazy, kupilam go ale tam nic nie pisze na ten temat, jeszcze go nie uzywalam wiec nie wiem czy pomaga
Czarnula Vagisal jest tu:
Nie stosować w ciąży bez uprzedniej konsultacji z lekarzem. W przypadku zaczerwienienia, podrażnienia lub stanu zapalnego skóry należy zaprzestać używania preparatu i skontaktować się z lekarzem.

Vagisil Intima, krem, 15 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Wiesz jak tak swedzi to człowiek zrobi wszystko zeby przestało bo to tak męczące :( całe szczescie ze juz ok:p
oj znam to znam.
Ale pomimo wszystko wolę zioła.
Nasiadówka działa prawie natychmiast..;-)

laktacyd jest plyn do higieny intymnej do mycia codziennego i jest laktacyd płyn ginekologiczny wlasnie do jakis swedzen itd. mam go ale na dluzsza mete to mi nie pomagalo.

Ja już po USG :-)

Z dzidzią wszystko ok , wszystkie wymiary prawidłowe , narzady ktore maja byc są jak narazie wszystko ok .
Dzidzia spokojna , chyba spała lekarz musiał troche pozaczepiać żeby sie choc troche poruszyła,płeć nie stety nie znana tzn chyba lekarz na tak wczesnym etapie nie chce mówić....
Mam nagraną płytke , wiec siedzę i oglodam heheh wuszukuje co jest tam miedzy nóżkami ,ale jak narazie niewiem gdzie rece gdzie nóżki :-)

Dlatego zaznaczyłam że ma być PLUS, bo to jest własnie ten ginekologiczny, ten zwykły to sobie można wsadzić że tak brzydko powiem. Szkoda że Ci nie pomagało, ja sobie naprawde bardzo chwale, kiedyś próbowałam jakiegoś innego (ale za nic nie pamietam co to było) to od razu uczulenia dostałam i było jeszcze gorzej.

reklama
Ja już po USG :-)

Z dzidzią wszystko ok , wszystkie wymiary prawidłowe , narzady ktore maja byc są jak narazie wszystko ok .
Dzidzia spokojna , chyba spała lekarz musiał troche pozaczepiać żeby sie choc troche poruszyła,płeć nie stety nie znana tzn chyba lekarz na tak wczesnym etapie nie chce mówić....
Mam nagraną płytke , wiec siedzę i oglodam heheh wuszukuje co jest tam miedzy nóżkami ,ale jak narazie niewiem gdzie rece gdzie nóżki :-)
SUPER !!! super .
I oby same dobre wieści się sypały.:tak::tak:

Do góry