reklama
Fiore, ja w poprzedniej ciąży usłyszałam ze urodzę karzełka (bzdura), dlatego tez tym razem odpusciłam sobie badania genetyczne, aby nie stresowac sie bez potrzeby. Cokolwiek wyniknełoby z takich badań to Maluszek i tak przyszedłby na swiat. Nie mniej jednak mamy sprawdzona przezierność karkową, kość nosowa, wielkosc głowki i długosc ciała, wygląda na to ze jest ok
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
martaik a to lekarz sam zleci takie badanie ?Bo ja jeszcze nic nie miałam konkretnego oprucz morfologi i czegos tam jeszcze nie zbyt waznego
fiore
Fanka BB :)
Martaik pmaietam,pisala o tym.Ja robie 1 raz te badania,ale ze wzgledu na nasz spokoj,a nie stres.Tylko szkoda,ze ta malpa jest,bo reszta jest super expertami i to oni nas uspokoili,a wogole jest jedna lekarka slawy swiatowej,ktora calowalabym po stopach-taka super jest i to dzis na nia trafilam.A nie chcac sie denerwowac i zeby sie maz sprzeczal z malpa w czwaretek,to w razie czego jak bedzie mnie chciala wziasc,to powiem ze sie zle czuje i poczekam,az ta druga bedzie wolna:-)
Pieszczoszka, badania genetyczne o ile nie jestes w grupie ryzyka( nie masz powyzej 35 lat i nie masz w rodzinie osoby z wada genetyczną) mozesz wykonac prywatnie. jesli jestes w grupie ryzyka to lekarz zleci Ci zrobienie ich w ramach NFZ.
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Czyli nie koniecznie musze robic te badania tak?
Dziewczyny, ja chodzę prywatnie, ale nie płacę za robienie wyników, bo dostałam zlecenie stałe od lekarza POZ czyli rodzinnego i robię je w swojej przychodni. Nie musicie wcale mieć skierowania od gina. Chyba, że gin zleci badania specjalistyczne to co innego. Jak to rozwiązujecie, bierzecie skierowanie od prywatnego a później idziecie na nfz i prosicie o takie skierowanie, czy jak???
Czyli nie koniecznie musze robic te badania tak?
Tu znajdziesz odpowiedź: Badania prenatalne: co to są badania prenatalne w ciąży - www.mamazone.pl
little_nina
Fanka BB :)
Właśnie wróciłam z wizyty Wszystko w porządku, wyniki ok. Czekałam 3 godziny Jedyna niefajna rzecz, jeśli do soboty nie przestane aż tak wymiotować i być taka osłabiona to ide leżeć :/
reklama
Właśnie wróciłam z wizyty Wszystko w porządku, wyniki ok. Czekałam 3 godziny Jedyna niefajna rzecz, jeśli do soboty nie przestane aż tak wymiotować i być taka osłabiona to ide leżeć :/
Little nina gratulacje i trzymam kciuki za sobotę!