reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Fiore myslałam że juz nie napiszesz:zawstydzona/y: a ja tu paznokcie obgryzam;-)
oj to mialaś przezycia....:-(

reklama
Fiore, ja w poprzedniej ciąży usłyszałam ze urodzę karzełka (bzdura), dlatego tez tym razem odpusciłam sobie badania genetyczne, aby nie stresowac sie bez potrzeby. Cokolwiek wyniknełoby z takich badań to Maluszek i tak przyszedłby na swiat. Nie mniej jednak mamy sprawdzona przezierność karkową, kość nosowa, wielkosc głowki i długosc ciała, wygląda na to ze jest ok:)

Martaik pmaietam,pisala o tym.Ja robie 1 raz te badania,ale ze wzgledu na nasz spokoj,a nie stres.Tylko szkoda,ze ta malpa jest,bo reszta jest super expertami i to oni nas uspokoili,a wogole jest jedna lekarka slawy swiatowej,ktora calowalabym po stopach-taka super jest i to dzis na nia trafilam.A nie chcac sie denerwowac i zeby sie maz sprzeczal z malpa w czwaretek,to w razie czego jak bedzie mnie chciala wziasc,to powiem ze sie zle czuje i poczekam,az ta druga bedzie wolna:-)

Pieszczoszka, badania genetyczne o ile nie jestes w grupie ryzyka( nie masz powyzej 35 lat i nie masz w rodzinie osoby z wada genetyczną) mozesz wykonac prywatnie. jesli jestes w grupie ryzyka to lekarz zleci Ci zrobienie ich w ramach NFZ.

Dziewczyny, ja chodzę prywatnie, ale nie płacę za robienie wyników, bo dostałam zlecenie stałe od lekarza POZ czyli rodzinnego i robię je w swojej przychodni. Nie musicie wcale mieć skierowania od gina. Chyba, że gin zleci badania specjalistyczne to co innego. Jak to rozwiązujecie, bierzecie skierowanie od prywatnego a później idziecie na nfz i prosicie o takie skierowanie, czy jak???

Właśnie wróciłam z wizyty :-D Wszystko w porządku, wyniki ok. Czekałam 3 godziny :wściekła/y: Jedyna niefajna rzecz, jeśli do soboty nie przestane aż tak wymiotować i być taka osłabiona to ide leżeć :/

reklama
Do góry