reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Mój miał tyle tydzień temu. Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka :confused:

Czy was też bolą kości miednicy/kość łonowa/pachwiny przy poruszaniu się i zmienianiu pozycji np. z leżącej na siedzącą? Jak jakimś cudem wstanę to pierwsze kroki są tip topami, bo wszystko boli. Łącznie z podbrzuszem :confused: Mam tak już od 2-3 tygodni, ale mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz gorzej. Lekarz to bagatelizuje. Nie wiem co o tym myśleć...

Basienia, ja też mam takie bóle. Podobno to normalne, wszystko się przygotowuje do porodu...

Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za następne!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:tak:.
Ja po wczorajszej wizycie to już sama nie wiem ile wytrzymam. Szyjka skrócona, rozwarcie na 1 palec. Skurcze odczuwam nieregularne, jednak ktg wyszło ok.Dzidziolek waży już 3200, co mnie troszkę przeraża:baffled:.Następna wizyta 8 maja już w szpitalu i zobaczymy co się będzie działo;-).

Jezeli chodzi o wielkosc dziecka to na ostatnim Usg 36,5 tyg zapytalam ile jeszcze do konca moze dziecko przybrac, lekarz powiedzial ze to jest bardzo roznie moze juz naprawde niewiele, wiec spokojnie:-)

:-)gratulacje udanych wizyt ale ci zazdroszczę tynka ja bym już chciała mieć jakieś oznaki a tu od kilku dni czuję się wyśmienicie i na poród nie bardzo się zapowiada

Ostatnia edycja:
Ja już po wizycie :)
Tak też Babol waży ok 2600g malutki jest ale ze mną może być to normalne
Ułożony główką w dół
Skurcze mam niby dość mocne niby (ja tego nie czuje nic a nic)
według lekarza urodzę w ciągu dwóch tygodni, powiedział że się zdziwi jak dotrwam do 14 maja :/
Mam skróconą szyjkę i główkę już na spojeniu dość mocno uciskającą (to dlatego mnie trochę szczypie w kroczu)

Teraz tylko nadzieja w tym że dotrzymam do 20. maja, będę leżeć i chodzić tylko w pobliżu domu, żeby mi nie wyskoczył ten Babol mały za szybko :p

Gratuluję udanych wizyt:tak:

Mysio, ale fajnie, ja się łudziłam, że moja Pchełka wcześniej wyskoczy na ten świat, a jemu się wcale nie spieszy :-D Więc teraz czekam do 8 z zaciśniętymi nogami :-D

nasza wczorajsza wizyta nie zbyt pocieszająca bo przez 2 tyg rozwarcie ani drgnęło i nadal 1cm... główka bardzo nisko tak jaki ostatnio. Na ktg skurczy brak tzn 2 malutkie były:confused2: gdyby nie to że mój lekarz jest na zwolnieniu bo miał operacje kolana (przyjmuje w gabinecie normalnie) to zrobił by mi cesarke na dniach żeby już dłużej nie czekać bo stwierdził że już śmiało mały może wychodzić ale niestety nie może się pojawić w szpitalu jak pech to pech i muszę czekać aż mały sam zechce wyjść albo jeszcze 8maja na wizytę:-(
co do wagi dziecka w ostatnim miesiącu to różnie bywa mój mały 2 tyg temu miał 3200 a wczoraj 3900 więc dzidziol może sporo teraz przybrać bo właśnie teraz ciałka nabiera i tłuszczyku:tak:

reklama
Martusia Ty nie strasz ta waga:szok::-Dbo moj miał 3500:-Dciekawe ile beda te dzieciaki wazyly naprawde, przy pierwszym wyszlo mi 3100 a po tygodniu sie urodzil 3390. Ciekawe jak teraz bedzie:tak:

Do góry