reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Gratuluje udanych wizyt a za te następne mocne kciuki:-)
Paulinka współczuje ale dla dobra dzidzi trzeba, już niedługo:-)
Clue tak jak dziewczyny mówią usg może się mylić więc spokojnie:-)
Karis może uda się uniknąć cc trzymam kciuki:-)
Ja wizytuje dziś na 16 i mam lekkiego stresa bo od paru dni dziwnie się czuje, brzuch i w środku mnie pobolewa i jestem ciekawa czy to coś się zaczyna dziać czy to moja siła sugestii przez Wasze dolegliwości:-) No i na wizycie rozstrzygnie się czy mogę jechać na majówkę:-) No zobaczymy jak to będzie:-)
Kciuki za wszystkie potrzebujące:-)&&&&&&&&&

reklama
Ja już dzisiaj po ktg, usg i pobraniu badania na paciorkowca.
Ktg jak zwykle ok
USG - trochę dziwne. Miałam dowiedzieć się czy mały rośnie. Mały tak się ułożył że było ciężko cokolwiek zmierzyć ;/ Główka wyszła tym razem mniejsza niż brzuszek (terminowo) ;/ no i bądź mądry pisz wiersze. Podejrzewali hipotrofię bo była różnica między główką a brzuszkiem - teraz też jest ale odwrotnie. No i jeszcze lekarz powiedział że żołądka nie widzi ale możliwe, że akurat kupkę zrobił. Waga ok 2850 g czyli 350 g w tydzień nie jest tak źle. Ale chyba dopiero się uspokoje jak już malucha będę tulić przy cysiu.
Dobrze, że w piątek kolejne usg może tam wyjdzie coś dokładniejszego.

A wynik na paciorkowca może będzie już w piątek.

pozdrawiam

Clue, w ogóle się nie przejmuj tymi pomiarami. Ja przez usg trafiłam do szpitala, bo "dzidziuś za duży". Guzik za duży, tylko moja lekarka miała chyba coś z głową. W szpitalu wyszedł podobny wynik i lekarz się dziwił, że mnie z czymś takim wysłała do szpitala, bo na usg to jest szacowanie wielkości i wagi. zawsze jest +/-, bo przecież nie wyjmują dziecka i nie mierzą go na wadze, czy centymetrem tylko wg pomiarów statystycznych. to samo z terminem porodu wg usg. Niepotrzebnie tylko się stresuje matkę w ciąży głupimi wnioskami. Wszystko będzie dobrze i nie daj sobie wmawiać chorób.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za następne!!!

Kilolek to może przejdź się na izbę przyjęć do swojego szpitala i zapytaj lekarza lub dzwoń do swojego prowadzącego, bo wg mnie z takim ciśnieniem trzeba być pod porządną kontrolą.

karis kurcze mam nadzieje,że to tylko fałszywy alarm. pamietam jak pisałas niedawo,że już fiknął głową w dół.
Ja mam usg dziś po południu,mają sprawdzać jak rośnie bo brzuch za mały no i przy okazji pozycje malucha też mają potwierdzić bo też to nie było dla położnej oczywiste,powiedziała,że wydaje jej się,że jest dobrze ale skoro i tak mam mieć scan to niech to sprawdzą i te pozycje mi w książkę ciążową ze znakiem zapytania napisała.
A Ty kiedy masz miec usg?

Jak bylam ostatnio na KTG byla dziwczyna z cisnieniem 152 nie wiem na ile niestety:-pi lekarka powiedziala tylko tyle do poloznej : od razu na oddzial, gdzie ona jest?nie moze nawet po rzeczy jechac chyba ze nam podpisze ze na wlasna odpowiedzialnosc:szok:i maz pojechal a ja zgarneli od razu.

Co szpital i lekarz to inna teoria. Ja pojechałam do szpitala z ciśnieniem 144/90 i mi powiedzieli, że to normalne. A moje normalne ciśnienie to 100/70.

joasia no niby fiknął w dół ale ponieważ chcę rodzić w bitrh centre to mnie skierowała na usg bo nie mogła wogóle wyczuć jego pozycji, poza tym ponoć ma miejsce i to 3 dziecko więc może zmienić pozycje w ostanim momencie.Mały jest tak wypięty że mam brzuch jak kamień ale aktywny no i wyniki dobre więc chociaż tyle
Czekam dziś na telefon ze szpitala kiedy to usg, w sumie napisała położna ze znakiem zapytania głowa w dół ale buzią do brzucha a w takiej pozycji poród jest cieższy i może być dłuższy, no nic nadzieję trzeba mieć że posłucha mamy i będzie jak trzeba

Paulinka - trzymaj się, wysokie ciśnienie trzeba mieć pod kontrolą, wiem z doświadczenia :-(
karis - &&&& żeby jednak wszystko było ok

Gratuluję udanych wizyt, trzymam mocno &&&&&&&&&&&& za kolejne!

reklama
Na początku gratuluję innym Majóweczkom udanych wizyt;-)

My dzisiaj też byliśmy Maćka podglądać. Wsio ok, dzieć nam rośnie, waży już 3600:szok: a moja ginka ma w sobotę dyżur, więc na porodówkę zaprasza. Dowcipnie mnie nie badała, tylko usg. Stan wód ok, łożysko super - objawów starzenia nie widać, przepływy też ok, więc Maciej ma tak komfortowe warunki, że mu się nie spieszy.

Do góry