reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
yes2.gif

karolki ja nie chcę straszyć:no::-) po prostu trzeba przygotować się na wszystko na każdą wagę ale właśnie tak jak mówisz na usg jest możliwość błędu więc nie można tak bardzo na serio brać wagi z usg, mój gin sam o tym mówił więc dziewczyny głowy do góry każdy maluszek będzie idealny i "łatwo" wydostanie się na świat:tak:

Martusia zartowalam z tym straszeniem:-Dmy to mozemy miec i po 5 kg bo i tak je wyciagna:-D:-D:-Dwazne zeby zdrowe byly:tak:
Elipaw jednak ciecie???skoro masz termin juz wyznaczony;-)

karolki no dokładnie, odkąd wiem o cc to wagi w ogóle się już nie boję bo w tym przypadku to i 5kg łatwo wyciągną:-) ehh choć jakiś plus cesarki....;-)

Gratuluję udanych wizyt. Ja o ile nic się nie wydarzy będę miała wizytę w przyszłym tygodniu i wtedy dowiem się jakie Młoda ma wymiary.

reklama
Jestem po wizycie, Ola waży 3480g. Mój lekarz ma taką technikę pracy, że najpierw uzupełnia wszelką biurokrację a potem bada. No więc na powitanie zapytał czy już rodzimy,no to ja mu na to, że chętnie bo już mi ciężko (bardzo fajne i luźne podejście ma do swoich pacjentek, do tego zawsze uśmiechnięty i kompetentny). Termin mam na 8 więc na 17 (jeśli prędzej nie urodzę) dostałam skierowanie do szpitala. Potem zbadał mnie "dowcipnie", stwierdził, że wszystko ładnie przygotowane, szyjka miękka tylko rozwarcia brak. Potem badanie usg i szok... mała odwróciła się ( ostatnio była główką w dół) a dziś ułożenie poprzeczne :-( Doktor trochę się zmartwił i po chwili powiedział. że zrobimy inaczej. Mam przyjść za tydzień w piątek do jego gabinetu (bezpłatnie!) sprawdzić czy Ola się odwróciła, jeśli nie to skierowanie na poniedziałek 7.05 na cc a jeśli się odwróci to super i czekamy na dalszy rozwój sytuacji.
Kurcze, załamała mnie ta możliwość cc, w ogóle z tym się nie liczyłam. A jeszcze bardziej to załamała mnie reakcja mojego męża, który zadzwonił do mnie z pracy : "przynajmniej się nie będziesz męczyć tak jak ostatnio..." Już sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć??????????????

Do góry