reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
My dzisiaj też byliśmy Maćka podglądać. Wsio ok, dzieć nam rośnie, waży już 3600:szok:

Mój miał tyle tydzień temu. Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka :confused:

Czy was też bolą kości miednicy/kość łonowa/pachwiny przy poruszaniu się i zmienianiu pozycji np. z leżącej na siedzącą? Jak jakimś cudem wstanę to pierwsze kroki są tip topami, bo wszystko boli. Łącznie z podbrzuszem :confused: Mam tak już od 2-3 tygodni, ale mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz gorzej. Lekarz to bagatelizuje. Nie wiem co o tym myśleć...

Po wizycie ,wszystko ok ...jak narazie nic nie wskazuję na porod :confused: no ale wiadomo kto to wie ...
dziś była ostatnia wizyta ,nastepnym razem dzien po terminie mam przyjechac do szpitala na ktg i umówienie się na wywyołanie ...powiedział zeby nie jechac jak beda skurcze pierwsze , tylko poczekac czy sie akcja rozwija , no chyba ze wody odejda...dal też paski do sprawdzenia czy to nie wyciekajace wody ....

Waga + 10 czyli nie jest żle ...no ale zostały jeszcze dwa tygodnie...albo i nie :-)

Patina to gratuluje udanej wizyty :tak:

Basienia tak boli i to wlasnie najgorzej jest jak wstaje z łozka albo przewracam sie z boku na bok ale to normalne bo sie wszystko tak rozchodzi i przygotowuje do porodu a dwa malentwo moze tam napierac teraz głowka.

Witajcie ja też już po wizycie i na poród się nie zanosi, wszystko trzyma:-) Pozwolenie na wyjazd mam więc skorzystam z ostatnich chwil wolności:-)
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny:-)

dziewczyny ja rowniez gratuluje udanych wizyt pociesze was ale moja maluda 14 kwietnia miała juz 3600 wiec ciekawa jestem ile ma teraz i ile bedzie miała po porodzie. Jestem przerazona jak ja ja z siebie wydobede :baffled:

gratulacje dziewczyny udanych wizyt :-)
ale te wasze dzieciaczki duże zazdroszczę :-) nasza na usg w 37 tc 2700 ale i tak troszke podrosła w porównaniu z poprzednim

reklama
Ja po wczorajszym usg dowiedziałam się,że w wymiarami maluszka jest wszystko ok. waży ok 2800.
Natomiast mamy inny problem-a mianowicie łobuziak sobie na dupce siedzi,główka w górze,jest w pozycji pośladkowej i mam w tej sprawie pogadać z położną. Kobieta która robiła usg powiedziała,że najprawdopodobniej zaproponuja mi odwracanie maluszka,zaleciła aby nie czekać do wizyty(mam w przyszłą środę) tylko zadzwonić wcześniej do położnej i poinformować ja o tym. Tylko,że ja od wczorajszego popołudnia próbuje się do niej dodzwonić i nikt nie odbiera.

Do góry