reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Paulinka - dokładnie! To, że dziś na wizycie nic nie wskazywało to nie jest powiedziane, że np. 0 3 w nocy coś się nie zacznie. To jest jedna wielka loteria:-D

Annte - zgadzam się z Tobą w 100 %! :-D I niech się śmieją, ja mam zamiar plan wywoływania wcielać w życie :-D:-D tylko ta moja infekcja z lekka mi plany krzyżuje... :dry:

reklama
Jutro mam wizytę położnej, zapowiedziała mi już badanie rozwarcia itd. i jestem pełna nadziei, że moje odkurzanie, mycie podłóg i wszystkie te zabiegi zadziałają. :-D

Ja już dzisiaj po ktg, usg i pobraniu badania na paciorkowca.
Ktg jak zwykle ok
USG - trochę dziwne. Miałam dowiedzieć się czy mały rośnie. Mały tak się ułożył że było ciężko cokolwiek zmierzyć ;/ Główka wyszła tym razem mniejsza niż brzuszek (terminowo) ;/ no i bądź mądry pisz wiersze. Podejrzewali hipotrofię bo była różnica między główką a brzuszkiem - teraz też jest ale odwrotnie. No i jeszcze lekarz powiedział że żołądka nie widzi ale możliwe, że akurat kupkę zrobił. Waga ok 2850 g czyli 350 g w tydzień nie jest tak źle. Ale chyba dopiero się uspokoje jak już malucha będę tulić przy cysiu.
Dobrze, że w piątek kolejne usg może tam wyjdzie coś dokładniejszego.

A wynik na paciorkowca może będzie już w piątek.

pozdrawiam

clue widzisz ze te pomiary to naprawde trzeba brac z przymrużeniem oka :dry: napewno malenstwo ma sie dobrze i napewno urodzi sie o odpowiedniej wadze :tak:

paulinka
no wysokie cisnienie jednak lepiej miec pod stała kontrola tym bardziej w tym tygodniu ciazy . jakos dasz rade :tak: pamietaj ze to dla dobra dzidzi :tak:

&&& za was dziewczyny

Tak. Do tego mam białkomocz i obrzęki. Więc wychodzi na zatrucie ciążowe. a mój gin idzie na operacje i wraca 14 maja, więc nie miałby się kto mna zająć, dlatego poleżymy sobie u niego na oddziale i jego koledxzy będą mieć mnie na oku...

paulinka powodzenia
u mnie wyniki dobre mocz, ciśnienie, pobrały mi wymazy z gardła nosa i pachwiny ale położna nie mogła wyczuć małego i dlatego mam skierowanie na usg bo nie takie to oczywiste że leży teraz głową w dole cholewka że mi teraz ten stres potrzebny...i juz mowiła o przekręcaniu malucha lub cc

reklama
Do góry