reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Chciałabym Cię pocieszyć ale nie pocieszę .Otwieranie sie szyjki jest bolesne i długo trwa.To chyba najdłuższa faza porodu.I czy bóle są z brzucha czy krzyża boli ale ponoć teraz coś tam dają.

Gratuluję udanych wizyt.
Niestety dziewczyny -ja też nie pocieszę.
Badanie rozwierania szyjki jest właśnie przez wkładanie palców do niej i sprawdzania rozciągliwości na ile się da i to boli -czasami nawet bardzo...
Ból porodowy jest podobny tylko szyjka otwiera się od środka pod wpływem nacisku główki ,który powoduje skurcze...
Ta faza trwa od kilku do kilkunastu godzin nawet i moim zdaniem to najbardziej bolesna faza porodu .
Samo przechodzenie przez kanał i wypychanie (parcie) to już po prostu większe sr...e ;-):-):-)
Dacie radę

Witajcie kochane .:-)
Jestem po USG .
Dostałam kwalifikację do CC :sorry::sorry:
Karolcia to już kawał baby ,jak to dziś lekarz powiedział.:-D:-D
Ma pani w sobie niezłego giganta -tak dziś usłyszałam...:szok::szok::szok::eek::eek::-D:-D
Obwód brzuszka ma na pełne 38 tc.i wynosi 34 cm.:szok::szok::-D:-D
Długość kości udowej jest na 37 tc.i ma tak ...
noga,noga ,noga i na końcu mała stópka siedząca pod lewym żebrem.:rofl2::rofl2:

Ogólny biometr małej jest na 37t i 6 dni:szok::szok::szok:
Waga 3133-3200 +- 457 g.
długość szacunkowa to 52-54 cm .

łożysko centralnie przodujące -stopień I -na tylnej ścianie i nie przechodzi na przednią ,więc nie powinno być rzeźni podczas CC :eek::eek::sorry::sorry:
Wody płodowe też w dużej ilości ,więc jest ok.

ps.
Dziś jest 35 t4 dni -dokładnie w tym dniu ciąży przyszedł na świat mój Kubuś .
Ważył 3350 i mierzył 55 cm.

Z tego wynika ,że moje dzieci wielkościowo są identyczne :-D:-D:-D:-D:-D

Pozdrawiam
Aneta z Karolinką.

As to moje niby tez mialo 3200 ale w niepelnym 35 tyg, tylko ze ja nie wierze za bardzo w te prognozy USG:eek:tak jak napisalas +/-
Olisiaa no mnie tez bolalo kiedys badanie ale nie az tak:no:
Ja juz po KTG, naczekalam sie jak glupia bo kolejka masakryczna:eek:niby bylam zapisana ale mlyn straszny. Na dodatek nad glowa porodowka i jakas kobieta wrzeszczala jakby ja ze skory obdzierali:szok::szok::szok::confused2:

reklama
as super wieści to dzieciaczki nie powiem masz duże:tak:
to rozwieranie szyjki to najmniej przyjemna faza porodu ważne żeby dobrze się nastawić;-) bo nic innego nam nie zostaję:-D

Do góry