reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

joasia79 nie ma się co martwić ja będą pod koniec 31 tc na usg usłyszałam że młoda będzie z tych dzieci mniejszych (poniżej 50 centyla) noi też się martwiłam ze dlaczego bo do 22 tc było raczej w tej grupie większej ale mój gin powiedział że różnie dzieci rosną noi będąc teraz w 34 tc na wizycie po macaniu gin stwierdził że wcale taka mała to ona nie jest zobaczymy na usg za 2-3 tygodnie czy dużo urosła. Twój dzieciaczek tez ma jeszcze jak widzę po suwaczku trochę czasu na to żeby podrosnąć :-)

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za następne. Co do wielkości dzidzi nie martwcie się bo dzieciaczki różnie rosną jedne są malutkie inne duże, moja koleżanka urodziła w terminie chłopca który miał 2700 i 47 cm więc teoretycznie maleństwo więc uszy do góry już niedługo :-)

Moj ex sasiadka tez urodzila w terminie dziewczynke z ta sama waga i wzrostem co Twoja kolezanka Justynamika84 :-)

ja dzis mialam wizyte i wszystko u nas ok, maly wazy 2kg, szyjka w porzadku, lekarz po raz kolejny powiedzial ze nie widzi zagrozenia przedwczesnym porodem, mialam pierwsze ktg i zapis tez ok. Stas obrocil sie do nas buzka wiec mam na zdjeciu jego malutki nosek.
robilam ostatnio morfologie i wyniki ok, nawet hemoglobina mi podskoczyla, ale nadal mam brac zelazo. ostatnio robilam tez posiew moczu ale wyniki bede miala dopiero we wtorek i za tydzien mam je przekazac telefonicznie lekarzowi. nastepna wizyta za 3 tygodnie

Hej - gratuluję udanych wizyt i zazdroszczę malutkich dzieci - mi się tez malutkie marzy, wole takie niż kluskę;)

Ja dziś byłam u rodzinnej - ciśnienie w końcu 115 /70 więc jest ok, białka w moczu brak, za to mam dużo leukocytów - i mam antybiotyk na to, bo nieleczona ta infekcja powoduje często przedwczesny poród... zawsze kurna coś;)

No i mam wciąż obrzęki - jakiś czas temu pisałyście o sposobach na te obrzęki - zapamiętałam sok z brzozy, ale dziś szukałam i nie znalazłam nigdzie. Kojarzy mi się jeszcze herbata z pokrzywy - ktoś miał to przez lekarza zalecone? Moja lekarka nie potrafiła mi poradzić, nie ma zdania na temat tej herbaty w ciąży. Proszę więc o info te dziewczyny co coś na obrzęki dostały.

reklama
Flaurka mi gin poleciła sok z brzozy albo z pietruszki. Kupowałam w sklepie ze zdrową żywnością, ale zapytaj w warzywniaku. No i generalnie jak najwięcej pić.

Do góry