joasia79 nie ma się co martwić ja będą pod koniec 31 tc na usg usłyszałam że młoda będzie z tych dzieci mniejszych (poniżej 50 centyla) noi też się martwiłam ze dlaczego bo do 22 tc było raczej w tej grupie większej ale mój gin powiedział że różnie dzieci rosną noi będąc teraz w 34 tc na wizycie po macaniu gin stwierdził że wcale taka mała to ona nie jest zobaczymy na usg za 2-3 tygodnie czy dużo urosła. Twój dzieciaczek tez ma jeszcze jak widzę po suwaczku trochę czasu na to żeby podrosnąć :-)
reklama
natalka1704
Fanka BB :)
zobaczysz joasiu bedzie dobrze glowa do góry tak jak pisze kingutek jeszcze jest czas zeby malenstwo podrosło
justynamika84
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za następne. Co do wielkości dzidzi nie martwcie się bo dzieciaczki różnie rosną jedne są malutkie inne duże, moja koleżanka urodziła w terminie chłopca który miał 2700 i 47 cm więc teoretycznie maleństwo więc uszy do góry już niedługo :-)
she_84
ja dzis mialam wizyte i wszystko u nas ok, maly wazy 2kg, szyjka w porzadku, lekarz po raz kolejny powiedzial ze nie widzi zagrozenia przedwczesnym porodem, mialam pierwsze ktg i zapis tez ok. Stas obrocil sie do nas buzka wiec mam na zdjeciu jego malutki nosek.
robilam ostatnio morfologie i wyniki ok, nawet hemoglobina mi podskoczyla, ale nadal mam brac zelazo. ostatnio robilam tez posiew moczu ale wyniki bede miala dopiero we wtorek i za tydzien mam je przekazac telefonicznie lekarzowi. nastepna wizyta za 3 tygodnie
robilam ostatnio morfologie i wyniki ok, nawet hemoglobina mi podskoczyla, ale nadal mam brac zelazo. ostatnio robilam tez posiew moczu ale wyniki bede miala dopiero we wtorek i za tydzien mam je przekazac telefonicznie lekarzowi. nastepna wizyta za 3 tygodnie
paulinka88
Mama Mikołajka i Marcelka
Gratuluję udanej wizyty
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
gratki
natalka1704
gratuluje she udanej wizyty
Flaurka
Hej - gratuluję udanych wizyt i zazdroszczę malutkich dzieci - mi się tez malutkie marzy, wole takie niż kluskę
Ja dziś byłam u rodzinnej - ciśnienie w końcu 115 /70 więc jest ok, białka w moczu brak, za to mam dużo leukocytów - i mam antybiotyk na to, bo nieleczona ta infekcja powoduje często przedwczesny poród... zawsze kurna coś
No i mam wciąż obrzęki - jakiś czas temu pisałyście o sposobach na te obrzęki - zapamiętałam sok z brzozy, ale dziś szukałam i nie znalazłam nigdzie. Kojarzy mi się jeszcze herbata z pokrzywy - ktoś miał to przez lekarza zalecone? Moja lekarka nie potrafiła mi poradzić, nie ma zdania na temat tej herbaty w ciąży. Proszę więc o info te dziewczyny co coś na obrzęki dostały.
Ja dziś byłam u rodzinnej - ciśnienie w końcu 115 /70 więc jest ok, białka w moczu brak, za to mam dużo leukocytów - i mam antybiotyk na to, bo nieleczona ta infekcja powoduje często przedwczesny poród... zawsze kurna coś
No i mam wciąż obrzęki - jakiś czas temu pisałyście o sposobach na te obrzęki - zapamiętałam sok z brzozy, ale dziś szukałam i nie znalazłam nigdzie. Kojarzy mi się jeszcze herbata z pokrzywy - ktoś miał to przez lekarza zalecone? Moja lekarka nie potrafiła mi poradzić, nie ma zdania na temat tej herbaty w ciąży. Proszę więc o info te dziewczyny co coś na obrzęki dostały.
reklama