reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

dziewczyny, gratuluje udanych wizyt!
Martusia, zgadzam sie z dziewczynami, jesli tak ma byc lepiej dla maluszka, to musisz sie pogodzic z cesarka. a moze sie jeszcze cos zmieni, skoro lekarz nie powiedzial tego na 100%. rowniez trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!
ja na wizyte jade jutro, ciekawa jestem ile moj maly wazy bo wydaje mi sie ze jest wielki. oceniam to po sile kopniakow i po tym jak sie zmieniaja jego ruchy i sa coraz silniejsze

reklama
kochane ja wiem że w takim przypadku nie ma innej opcji i tylko cc bo wiadomo że dla maluszka wszystko! tylko po prostu zszokowało mnie to trochę no i nerwy mi puściły że oczywiście mi musiało przypałętać się jakieś cholerstwo i wszystko popsuć:-( a mały już od tylu tygodni główką w dół uszykowany:-( S się zasmucił że w takim wypadku nie będzie mógł być przy porodzie..

Gratuluję wszystkich udanych wizyt :tak:
Martusia - nie płacz, cesarka to nie koniec świata, pomyśl, że to dla dobra Maluszka :tak::tak: wiem, że jest Ci ciężko, ale głowa do góry :tak:

Ja już po wizycie, Mały waży 2200 g., wymiary niejednakowe, brzuszek młodszy o tydzień, główka starsza o tydzień - jedynie kość udowa w porządku - wymiary akurat, ale tym kazał się gin nie przejmować. Powiedział, że dzieci po pierwsze rozwijają się skokowo, a po drugie - główka Małego jest tak nisko, że ciężko ją zmierzyć:baffled::baffled: i może to być błąd pomiaru po prostu.
A tak poza tym z Krzysiem wszystko dobrze. Sprawdził mi przy okazji nerki - w prawej zastój i prawdopodobnie kamienie sztuk...3 :eek::eek::eek::baffled::baffled::baffled: załamka... szyjka krótka, więc uważać na siebie i nie forsować się niepotrzebnie. I to by było w sumie na tyle...

anik u mnie tez te pomiary sie sa zawsze rozne od siebie ale to normalne wiec nie ma sie czym przejmowac :tak:
z tymi nerkami nie zazdroszcze:no: no to bo skoro szyjka krótka, mały juz nisko to lepiej odpoczywac i faktycznie uwazac na siebie zeby jeszcze troche posiedział w brzuszku :tak:

Pomiary - ponieważ to są małe rozbieżności, to może być nawet błąd pomiaru, wystarczy, że Maluch się ruszy i już :-D Masz rację Natalka - teraz siedzę w domu i się nie forsuję, trudno, muszę jakoś dotrwać, jeszcze chociaż 2-3 tygodnie i niech już się dzieje co chce...

GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT!!!

Martusia uszy do góry ;-) będzie dobrze!!! :-):tak::-):tak:

anik super że z małym wszystko ok :-);-) tylko te kamienie... :eek: ło matko... skąd to się bierze cholerstwo?

czarnula cóż trzeba się przystosować do zaleceń i wcinać warzywka :tak:

Ja na swoją wizytę czekam do poniedziałku:-) jeszcze trochę :-)

reklama
Do góry