reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Dziewczyny - gratuluję udanych wizyt i dziękuje za sokowe info zapobiegające obrzękom. Teraz mi nie dokuczają, ale pamiętam, że na ostatnie 2 tygodnie w ciąży z Lenką kostki mi puchły, więc info może się jeszcze przydać;-)

reklama
Witajcie, ja tylko na moment. Właśnie wróciłam od gina. dostałam skierowanie do szpitala :((( . Tętno dziecka jest za wysokie. Dwa razy mi sprawdzał - za pierwszym razem dzidzia się ruszała i to mogło mieć wpływ, niestety za drugim razem tętno równie wysokie. Często zdarza się, że wszystko wraca do normy, ale obserwować trzeba więc dlatego na oddział. Nie cierpię szpitali!! Oby wszystko było w porządku i żeby mnie za trzy dni wypuścili.... Poza tym mam podejrzenie infekcji dróg moczowych - w moczu wyszły mi leukocyty. Dostałam na to antybiotyk (który oczywiście nie szkodzi dziecku).
Z dobrych wieści to, to że kończę 34tc więc lekarz jest już spokojny o dziecko :) Powiedział, że już jest bardzo dobrze, a jak dotrwam do 36tc to już mogę spokojnie rodzić :).

Odezwę się jak mnie wypuszczą.

My też już po wizycie :tak:

Myślałam że będzie usg ale nie robiliśmy.:nerd:
Badanie na fotelu ok. Szyjka jeszcze długa i nic się nie dzieje. Mała już głową w dole :tak:
Lekarz mnie pytał czy czuję ruchy :-D a ja przecież nie przestaję ich czuć... :-D:-D:-D wiertolina mała...

Wyniki morfologii poprawiają się więc jest ok :tak: Waga nie drgnęła od 3 tyg. Nadal 66kg. :tak::-)
Z wymazu nic nie wychodowano wiec żadne paciorkowce się mnie nie czepiają :-p

Ostatnia wizyta z opisowym usg 23 kwietnia. :tak:

No i mam się przygotować że od 36tc mogą się regularnie pojawić skurcze przepowiadające ;-):tak:

Gia trzymaj się dzielnie!!! :tak:

A ja właśnie wróciłam od lekarza i przerażona troszkę jestem. Było USG, z USG wielkościowo maluch wychodzi na 38 tydzień i powiedziała że mogę się szykować wcześniej :szok:

reklama
Do góry