reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Wczoraj bylam na rutynowym co 2 tygodniowym badaniu.Wszystko bylo tak jak zawsze...krew,cisnienie,waga,mocz,ktg i w tym tygodniu lekarz zrobil mi wymaz do sprawdzenie czy niemam jakiegos diabelstwa przed porodem....domyslam sie ze chodzilo o paciorkowca.
Tez juz to mialyscie?

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
Martusia nie martw się najważniejsze jest zdrowie dziecka a nie to w jaki sposób przyjdzie na świat.Jak mi mój gin oświadczyła w środę że też pewnie cc bo Hanna duża to powiedziałam trudno będzie to co ma być (a wiem czym pachnie takie cięcie bo miałam operacje i cięcie tak jak do cc).

Byłam we środę u położnej,synek nadal głową w górę,ale nie martwię się tym jeszcze bo ma jeszcze czas aby się obrócić. Natomiast po macaniu brzucha położna stwierdziła,że on jest mniejszy niż byc powinien na tym etapie ciąży i mam się do niej zgłoscić za 3 tyg,jeśli nadal odniesie takie wrażenie to mnie skieruje na usg aby sprawdzić dokładnie. Natomiast rusza się ciągle,serduszko w normie więc niby powiedziała aby na razie siętym nie martwić-łatwo jej powiedzieć.

kurde a to juz nie mogła cie wczeniej skierowac dla swietego spokoju:baffled: a sama mogłabys isc na usg bez skierowania ?? bo nie wiem jak to w UK jest ?? najwazniejsze ze serduszko bije i maluszek daje o sobie znac . Moze poprostu sie pomylila bo tak po macaniu okreslic wilekosc dziecka to przeciez bardzo nie precyzyjne ...

witajcie.
nie czytam ,a jedynie daję znak ,że my trwamy dalej.
jutro będzie 33 tc.
To cud ,że tak długo trwamy w dwupaku.
Marzymy jeszcze o tygodniu może dwóch....

pozdrawiam
Aneta z Karolinką.

reklama
kurde a to juz nie mogła cie wczeniej skierowac dla swietego spokoju:baffled: a sama mogłabys isc na usg bez skierowania ?? bo nie wiem jak to w UK jest ?? najwazniejsze ze serduszko bije i maluszek daje o sobie znac . Moze poprostu sie pomylila bo tak po macaniu okreslic wilekosc dziecka to przeciez bardzo nie precyzyjne ...
No własnie tu na usg sama pójśc nie mogę,chyba,że prywatnie za taką kasę,że jednak wole poczekać. Pocieszam się tym,że z macania to mało precyzyjne jest,choc z drugiej strony na dzien dobry mi powiedziała,że przede mną miała 2 kobiety na ten sam termin co ja więc na porodówce się mozemy spotkać wiec jakby porównanie tak na swieżo miała. No nic,na razie staram się o tym nie myśleć,poczekam te 3 tyg,moze po prostu maluszek jest drobniutki i malutki a nie jakiś kolos-będzie łatwiejszy poród i tymi kategoriami staram się myśleć bo inaczej zwariuje.

Do góry