reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Ja też już po wizycie,maluszek zdrowy, waży 1200 g., ma wszystko na swoim miejscu ;-) i lekko zadarty nosek po mamusi :-D

Po ostatnich skurczach skróciła mi się nieco szyjka (na szczęście jest zamknięta) i mam podwyższone ciśnienie...
Kazał codziennie mierzyć i zapisywać, i oczywiście zrezygnować z możliwie jak największej ilości zajęć na uczelni - jechać tylko wtedy, kiedy muszę :baffled:
Puls też miałam za wysoki (chociaż to może być podyktowane obciążeniem organizmu).

Martwi mnie to ciśnienie i szyjka :-( tak się cieszyłam, bo do tej pory było wszystko ok...

Dziewczyny - gratuluję udanych wizyt, cieszę się, że u Was wszystko jest w porządku :tak:

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!!!!!!!!!!!
U mnie tez wszystko zamkniete:tak: Dostalam leki na zylaki,mam ich sporo na prawej nodze i na wargach sromowych:baffled: Maly ma wszystko na miejscu,wazy ok kilograma:tak: jestem szczesliwa:-):happy:

ja tez juz po wizycie :) dziecko jeszcze nie jest ulozone glowa w dół ale powiedziała polozna ze jeszcze jest czas do 36 tyg. krew pobrana, cisnienie prawidłowe.
nastepna wizyta w 34 tyg, jak sie zaczna jakies bóle lub swedzenie to do szpitala natychmiast jechac ... i tyle hehe

fiore trzymaj się ,dasz radę.
Dziękuję za kciuki.
Ja już po wizycie i wszystko dobrze.Szyjka 31 mm i zamknięta,żadnych infekcji nie ma, tylko mam niskie ciśnienie ale tego się spodziewałam bo ja niskociśnieniowiec jestem a teraz to atmosferyczne spadło więc moje też niskie.Hanulka ślicznie rośnie i tak jak myślałam obróciła się główką w dól i ucisk który czuję w kroczu spowodowany jest właśnie tym, no cóż dam radę, najważniejsze że niunia zdrowa.oczywiście dostałam skierowanie na badanie glukozy na samą myśl aż mi niedobrze.

Dziewczynki mam wyniki tej glukozy .
Wyniki się potwierdziły
glukoza na czczo 87
poi 2 godzinach 97
Wyniki więc super !!!
Cukrzycy nie mam
HURRRAA !!!!!!:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt!

Obiecalam,ze napisze.Musialam wyslac emailem lekarzowi wyniki,wiec skorzystam z ostatniej silnej woli i Wam napisze,ze...wyniki nie sa wogole zadowalajace,anemia sie powiekszyla i mam brzydkie zakazenie drog moczowych:-(Zobaczymy co bede miala zalecone teraz od mojego gina.Ide "zemdlec" pod koldra :*
Fiore - będzie dobrze, już nie długo!

Obiecalam,ze napisze.Musialam wyslac emailem lekarzowi wyniki,wiec skorzystam z ostatniej silnej woli i Wam napisze,ze...wyniki nie sa wogole zadowalajace,anemia sie powiekszyla i mam brzydkie zakazenie drog moczowych:-(Zobaczymy co bede miala zalecone teraz od mojego gina.Ide "zemdlec" pod koldra :*
oj biedna, trzymaj się i dawaj znać

Dziewczynki mam wyniki tej glukozy .
Wyniki się potwierdziły
glukoza na czczo 87
poi 2 godzinach 97
Wyniki więc super !!!
Cukrzycy nie mam
HURRRAA !!!!!!:-D:-D:-D:-D
super wiesci

u mnie juz 2 dzień skurcze powróciły, nie wiem czemu. w sumie nie mam nakazu leżenia ale postaram się jak najwięcej, jak sie nie poprawi to po niedzieli ide do gina. Miałam dzwonic w razie czego ale chyba jednak sie przejde.

Fiore biedulku, trzymaj sie dzielnie! Jeszcze troszke, juz tak nieduzo nam zostalo.

Gratuluje wszystkich udanych wizyt :) Oby takich jak najwiecej!

kilolek - mam nadzieję, że przejdą i będzie dobrze! musi być dobrze :tak:

fiore - będzie ok. Ja od początku ciąży mam za sobą 3 zapalenia pęcherza (tak silne i bolesne, że leczone od razu antybiotykami) i rodzenie kamyczka ;-)

ja po dzisiejszym pomiarze ciśnienia - 140/100 powoli zaczynam tracić optymizm.....:-(

Kobietki dziekuje za mysli.Lekarz zlecil mi kolejne badania,wiec na razie mam tylko zwiekszyc dawke zelaza i jak pozbede sie wirusa musze ponownie "oddac krew".Z anemia walcze od dziecka,wiec wiem jak to wszystko wyglada,ale teraz jest ciut gorzej niz bylo kiedykolwiek.O mnie sama sie nie martwie,ale martwie sie o Leo,bo jezeli u mnie czegos brakuje,nie moge dostarczyc malenstwu potrzebnych skladnikow:-( Ale jakos to bedzie,brakuje naprawde niewiele tak jak mowicie.
Poza tym zaczely mi sie sensacje oddechowe,Leo kopie jak siostra i przyciska tam gdzie nie powinien,ale nie ma problemu dociagniemy do konca.
As wspaniala wiadomosc :tak:

reklama
anik najwazniejsze zeby szybko zareagowac i lekarz przepisal ci tabletki jak cisnienie bedzie bez zmian ,to napewno bedzie dobrze ! trzymam &&

Do góry