reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

a ona już tak ma:/ już nie zmienię lekarza, o tym żeby badania mi zlecić tez zapomina:/ trudno się mówi, z lekarzem wolę się nie kłócić
ale to juz nie chodzi o to zebys zmieniala lekarz,tylko zebys czasami nie brała sobie do serca tego co mowi o twojej wadze bo tu akurat moim zdaniem gada bzdury :eek: mój lekarz który naprawde jest rygorystyczny co do wagi mi nic nie mowi a juz 8 kilo do przodu jestem....a tez startowałam z waga 57 i mam 158 :sorry:

reklama
Carmella na stronie "Rodzić po ludzku" masz prawa pacjenta ,które lekarz ma obowiązek przestrzegać .
Warto się z tym zapoznać i pilnować swojego interesu .
Lekarz to nie guru tylko zwykły człowiek ,który też posiada tylko 1 rozum .
Czasami lekarze zapominają o tym i uważają ,że jak skończyli medycynę to nikt im nie podskoczy ....
Ja tam skaczę i się kłócę jak trzeba .
A wręcz kiedyś rzuciłam lekarzami rozporządzeniem ministra w sprawie szczepień ,zrobiłam awanturę na całą stację sanitarno -epidemiorologiczną i zmusiłam ich do podpisania papierów takich jakie chciałam .
Teraz mi mogą podskoczyć ....
Ja się lekarzy nie boję i nie boję się stawić im czoła ,jeśli wiem ,że racja leży po mojej stronie .
:-D:-D:-D
Cóż z Kurnikowskimi się nie zaczyna i w moim ośrodku zdrowia to doskonale wiedzą . ;-):-D:-D:-D:-D

oj kłócić to ja się umiem;) ale wolę nie z lekarzami :) dzięki ,właśnie jem obiadokolację i lepiej mi wchodzi po waszym pocieszeniu heheh

Ja dzisiaj znów po wizycie... Ciśnienie skoczyło w górę tak, że niestety wylądowałam na tabletkach :-( na szczęście z maluszkiem jest wszystko dobrze, ale przez skurcze, które się pojawiają mam leżeć :-( jest mi strasznie źle dzisiaj... :-(

Ja dzisiaj znów po wizycie... Ciśnienie skoczyło w górę tak, że niestety wylądowałam na tabletkach :-( na szczęście z maluszkiem jest wszystko dobrze, ale przez skurcze, które się pojawiają mam leżeć :-( jest mi strasznie źle dzisiaj... :-(
Trzymam kciuki .
Będzie lepiej .
Ważne ,że z maluchem w porządku ,a my same damy radę .!!!!
Jak nie my to kto ???

anik wszystko bedzie dobrze zobaczysz , tylko słuchaj sie lekarza , bierz tabletki i duzo odpoczywaj :tak: jeszcze tylko ponad 2 miesiace zostały , jakos trzeba dac rade .

reklama
Wszystkim gratuleję udanych wizyt, za te przed trzymam kciuki:tak:
Ja po wizycie wczorajszej : wyniki moczy jednak super, glukoza i morfologia tez, jak to u mnie i siostry w ciazy bywa hemoglobina coraz wyzsza w ciazy:-Drodziłąm majac chyba sporo ponad 14:tak:ten typ tak ma...geny chyba takie mamy.
Szyjka w porzadku, tetno małego piekne jak określił gin.
I uwaga jako mama lezaca ze skurczami w 1 ciazy zapytałam wczoraj o te twardnienia brzucha (czyt. skurcze jednak jak by nie patrzył) mówie, że brzuch mi twardnieje ale nie boli czy to normalne???zbadał mi szyjke i powiedział,że zadne skurcze nie sa normą na tym etapie, chcwilowe twardnienia moga jednak byc ale jezeli staja sie cykliczne, zaczynaja bolec i co najważniejsze daja uczucie ciagniecia w dół!!!! to trzeba szybko interweniowac. Takze dziwczyny które maja napór na miednice i uczucie ciezkosci w dole brzucha - natychmiast do lekarza:tak::tak::tak:chwilowe akcje po schylaniu, wchodzeniu po schodach mozna sobie darować.

Do góry