nieagatka
Fanka BB :)
nie daj sobie wmowic, ze wracajac do pracy jestes gorsza mama. Masz prawo myslec o sobie i swoich potrzebach, a dziecku zle w zlobku nie bedzie. Jak juz niejednokrotnie pisalam - zlobki sa fajne i czesto bardzo dobre dla takich maluchow.ja nie mogę narzekac, ze maly jest uciazliwy. Bo to zlote dziecko ale mega ruchliwe. Wszedzie go pelno. Po calym dniu jestem mocno wykonczona. Maz wraca kolo 17 wiec jeszcze ma czas na zabawy i jakies odciazenie mnie choc wieczorne. Boje sie, ze jak zostane w domu to wcale on lepiej nie bedzie sie rozwijac bo tak jak mowilam, z kreatywnoscia nie jest mi po drodze i za jakis czas on bedzie znudzony a ja sfrustrowana tym, ze siedze w domu. A nie wiem jak Wy ale ja bedac w domu nie mam kiedy sie nawet umalowac wiec to nawet przemawia za powrotem do pracy .
My chcemy zrobić tak, zebym ja odprowadzala a maz odbieral. Zobaczymy czy sie uda ale moze dzieki temu nie siedzialby tak dlugo w zlobku.
Moje dzieci zaczely w wieku 9 misiecy. Obie od zawsze byly od 9h do 17h, bo my pracujemy, dziadkow nie mamy tutaj. I obie wg mnie sa zadowolone i nie widze zadnego ubytku na naszej relacji.
Bedzie dobrze