reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Misis nie martw się to już i tak nie ma znaczenia, mieliście jeden gorszy miesiąc i czasem ciężko nadrobić. Tak większość podwaja, ja na początku się martwilam, że nie podwoi to mi lek powiedziała, że chciałabym od linijki a dzieci różnie idą. Na 12 miesiąc powinno potroic a dużo dzieci tego nie robi.

I jeszcze dodam, że moja nie odzyskała wagi urodzeniowe w 14 dobie i nie wyrosla jej 3 reka:-) ja ogladajac swoją ksiazeczke miałam ciągle zle przyrosty bo wiecznie chorowałam, wagę urodzeniowa odzyskałam w 6 tygodniu, wagowo szlam 15 centyl a wzrostowo 75 przez caly pierwszy rok a w chwili obecnej mam się bardzo dobrze :-)

Dziewczyny a wasze dzieci podwajaly wage urodzenia po 6 miesiącu??
Misis jesli Cie to uspokoi - moja corka w wieku 9 mies wazyla 9kg, bratanica 7kg; na rok moja wazyla 10.5kg, corka brata nie dobila nawet do 9kg. Obie okazy zdrowia i urodzone z ta sama waga. Spokojnie. W ktorym centylu jest Twoj maluch?

Misis jesli Cie to uspokoi - moja corka w wieku 9 mies wazyla 9kg, bratanica 7kg; na rok moja wazyla 10.5kg, corka brata nie dobila nawet do 9kg. Obie okazy zdrowia i urodzone z ta sama waga. Spokojnie. W ktorym centylu jest Twoj maluch?
W 10 ale jak wpisałam dzisiejszą wagę to spadł na 3 więc usunęłam ja bo co mnie będzie denerwować z tym że ostatnie pomiary były później

Moja bratanica jest w 3 od baardzo dawna i jest wszytsko ok.
Hubus się podał na tatusia a on chudy ale mimo wszystko matka swiruje trochę. A tak szczerze to nie uważacie że te siatki to o d.. e rozbić? Tu dziecko pogodne, spada z 10 na 3 centyl i matka swiruje.
A jakis miesiąc temu matka swirowala bo synek nie trzymał głowy w próbie trakcji. Otóż już ładnie trzyma - matka się aż dziś poryczala że szczescia.
A o jeszcze jedno pytanie mam. Jak zęby wychodza to zawsze pierwsze jedynki? Bo mój tak jakby miał coś białego w miejscu dwójki

Załączniki

• IMG_20190111_163558.jpg
    IMG_20190111_163558.jpg
    459,5 KB · Wyświetleń: 104
Hubus się podał na tatusia a on chudy ale mimo wszystko matka swiruje trochę. A tak szczerze to nie uważacie że te siatki to o d.. e rozbić? Tu dziecko pogodne, spada z 10 na 3 centyl i matka swiruje.
A jakis miesiąc temu matka swirowala bo synek nie trzymał głowy w próbie trakcji. Otóż już ładnie trzyma - matka się aż dziś poryczala że szczescia.
A o jeszcze jedno pytanie mam. Jak zęby wychodza to zawsze pierwsze jedynki? Bo mój tak jakby miał coś białego w miejscu dwójki
Mój za kilka dni kończy 10 miesięcy wagę też ma taka sobie bo waży tylko ponad 8 kilo , a urodził się z wagą 3070 , jeździliśmy na badania moczu , krwi ,USG brzucha z zalecenia od pediatry , wyniki ok , ale wciąż mało przybierał też się martwiłam , aż w końcu pediatra dala namiar prywatnie na diabetlog-pediatre pojechaliśmy w grudniu do niej ,zrobiła wywiad zbadała małego zwazyla a ważył u niej niecałe 8 kg ,zmierzyła główkę , obwod brzuszka zbadała , spojrzała na siatkę centylowa swoją która ona ma to dziecko było po środku siatki i powiedziała że jest dobrze , a jak zajrzała do tej w książeczce, to był troszkę poniżej, ale powiedziała że jeszcze się mieści, powiedziała że jest wszystko z nim ok i waga też , w razie jakby było nie ok kieruje od razu na szpital ,u nas nie było potrzeby nie widzi nic złego tak powiedziała ,powiedziała że dziecko już zaczyna przybierać mniej i wolniej.Jezeli będziemy chcieli przyjechać i skontrolować znowu to za dwa miesiące żebyśmy przyjechali.Dodam że mój mąż też nie należy do grubych bardziej do chudzielców ;)U nas też zaczynało się że na dziąsłach było białe i po jakimś czasie wyszły na raz dwa na dole , teraz ida nam 3 na raz na górze, i chyba zaczynaja się następne , te na górze już się przebiły i wyszły do połowy , a twój synuś słodki ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry