reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Misis nie martw się to już i tak nie ma znaczenia, mieliście jeden gorszy miesiąc i czasem ciężko nadrobić. Tak większość podwaja, ja na początku się martwilam, że nie podwoi to mi lek powiedziała, że chciałabym od linijki a dzieci różnie idą. Na 12 miesiąc powinno potroic a dużo dzieci tego nie robi.

I jeszcze dodam, że moja nie odzyskała wagi urodzeniowe w 14 dobie i nie wyrosla jej 3 reka:-) ja ogladajac swoją ksiazeczke miałam ciągle zle przyrosty bo wiecznie chorowałam, wagę urodzeniowa odzyskałam w 6 tygodniu, wagowo szlam 15 centyl a wzrostowo 75 przez caly pierwszy rok a w chwili obecnej mam się bardzo dobrze :-)

Dziewczyny a wasze dzieci podwajaly wage urodzenia po 6 miesiącu??
Misis jesli Cie to uspokoi - moja corka w wieku 9 mies wazyla 9kg, bratanica 7kg; na rok moja wazyla 10.5kg, corka brata nie dobila nawet do 9kg. Obie okazy zdrowia i urodzone z ta sama waga. Spokojnie. W ktorym centylu jest Twoj maluch?

Misis jesli Cie to uspokoi - moja corka w wieku 9 mies wazyla 9kg, bratanica 7kg; na rok moja wazyla 10.5kg, corka brata nie dobila nawet do 9kg. Obie okazy zdrowia i urodzone z ta sama waga. Spokojnie. W ktorym centylu jest Twoj maluch?
W 10 ale jak wpisałam dzisiejszą wagę to spadł na 3 więc usunęłam ja bo co mnie będzie denerwować z tym że ostatnie pomiary były później

Moja bratanica jest w 3 od baardzo dawna i jest wszytsko ok.
Hubus się podał na tatusia a on chudy ale mimo wszystko matka swiruje trochę. A tak szczerze to nie uważacie że te siatki to o d.. e rozbić? Tu dziecko pogodne, spada z 10 na 3 centyl i matka swiruje.
A jakis miesiąc temu matka swirowala bo synek nie trzymał głowy w próbie trakcji. Otóż już ładnie trzyma - matka się aż dziś poryczala że szczescia.
A o jeszcze jedno pytanie mam. Jak zęby wychodza to zawsze pierwsze jedynki? Bo mój tak jakby miał coś białego w miejscu dwójki

Załączniki

• IMG_20190111_163558.jpg
    IMG_20190111_163558.jpg
    459,5 KB · Wyświetleń: 108
Hubus się podał na tatusia a on chudy ale mimo wszystko matka swiruje trochę. A tak szczerze to nie uważacie że te siatki to o d.. e rozbić? Tu dziecko pogodne, spada z 10 na 3 centyl i matka swiruje.
A jakis miesiąc temu matka swirowala bo synek nie trzymał głowy w próbie trakcji. Otóż już ładnie trzyma - matka się aż dziś poryczala że szczescia.
A o jeszcze jedno pytanie mam. Jak zęby wychodza to zawsze pierwsze jedynki? Bo mój tak jakby miał coś białego w miejscu dwójki
Mój za kilka dni kończy 10 miesięcy wagę też ma taka sobie bo waży tylko ponad 8 kilo , a urodził się z wagą 3070 , jeździliśmy na badania moczu , krwi ,USG brzucha z zalecenia od pediatry , wyniki ok , ale wciąż mało przybierał też się martwiłam , aż w końcu pediatra dala namiar prywatnie na diabetlog-pediatre pojechaliśmy w grudniu do niej ,zrobiła wywiad zbadała małego zwazyla a ważył u niej niecałe 8 kg ,zmierzyła główkę , obwod brzuszka zbadała , spojrzała na siatkę centylowa swoją która ona ma to dziecko było po środku siatki i powiedziała że jest dobrze , a jak zajrzała do tej w książeczce, to był troszkę poniżej, ale powiedziała że jeszcze się mieści, powiedziała że jest wszystko z nim ok i waga też , w razie jakby było nie ok kieruje od razu na szpital ,u nas nie było potrzeby nie widzi nic złego tak powiedziała ,powiedziała że dziecko już zaczyna przybierać mniej i wolniej.Jezeli będziemy chcieli przyjechać i skontrolować znowu to za dwa miesiące żebyśmy przyjechali.Dodam że mój mąż też nie należy do grubych bardziej do chudzielców ;)U nas też zaczynało się że na dziąsłach było białe i po jakimś czasie wyszły na raz dwa na dole , teraz ida nam 3 na raz na górze, i chyba zaczynaja się następne , te na górze już się przebiły i wyszły do połowy , a twój synuś słodki ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry