reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Byłam dziś u lekarza malutki ma zapalenie ucha i spojówek.Maly 20 listopada ważył 6400 Dziś 6900 wydaje mi się że to mało byłam pewna że mamy ponad 7 kilo.Co myślicie?mały ma 6 miesięcy i jest bardzo ruchliwy więc może dlatego
Ja myślę że jest ok. Też jak miał zapalenie ucha to mógł mniej jeść bo go bolało. On już tak szybko nie będzie przybiera a jeśli nie jest marudny to ja bym się nie przejmowała. Mój 17 skończy 5 miesięcy a przybiera za mało z tym że ja kp. Jest pogodny więc taki jego urok moim zdaniem. Znaczy się coś mi śmierdzi zabkami ale poza tym jest wesoły, posiew moczu jest ok więc nie przejmuje się

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam dziś u lekarza malutki ma zapalenie ucha i spojówek.Maly 20 listopada ważył 6400 Dziś 6900 wydaje mi się że to mało byłam pewna że mamy ponad 7 kilo.Co myślicie?mały ma 6 miesięcy i jest bardzo ruchliwy więc może dlatego
Moja za tydzień kończy 7 miesięcy i waży ponad 9 kg. Myślę, że Twój synek ma swoje tempo wzrotu, poza tym mieści się w skali, więc aż tak bym się nie przejmowała.

Moja Anastazja też siedemnastego skończy ale cztery miesiące :blink:a mogę zapytać ile twój waży? moja 5240 kg ;)
Mój gdzieś 6700 waży teraz-w poniedziałek przyjdzie pielęgniarka go ważyć a ja nie chcę codziennie go ważyć z tym że Hubus urodził się duży bo 3900 a przez myślę jakiś miesiąc gorzej jadł bo był chory a matka nie wiedziała ☹️

Ale ja nie rozumiem tych wszystkich Siatek centylowych które są z tyłu książeczki i zupełnie nie wiem czy waga Anastazji jest w porządku :(
Zaznaczasz jak na wykresie matematycznym. U zejscia wagi i wieku dajesz kropkę. Na tej siatce masz różne linie. Twoje zaznaczone kropki powinny iść równo z linią, na której dziecko było na początku.

reklama
Do góry