reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pamietam Twoje wpisy z tamtego okresu [emoji6] u mnie to zdecydowanie za szybko, dopiero 22tc. Dr mowil ze szyjka na 2cm, ale zamknieta i myslalam, ze jest ok. Dr nawet nie powiedzial wprost, ze jest zagrozenie przedwczesnego porodu, tylko dal zalecenie: "proponuje pani teraz lezec, nie wstawac nawet do gotowania, nie sprzatac..." Uspokajal mnie, bo bylam mocno zestresowana ta sytuacja, kazal wrzucic na luz z nerwami. Dopiero pozniej przy rozmowie z kolezanka uswiadomiono mi, ze 2cm moze byc za malo, ze to niebezpieczne i ze stad pewnie wynika zalecenie lekarza dotyczace lezenia.
Powiem Wam dziewczyny, ze czuje sie chwilami w tej ciazy jak dziecko we mgle, nic nie kumam ani nie ogarniam [emoji86]

Będzie dobrze tylko nie szalej :-) ja nie byłam w jakiejś super kondycji przed ciążą, w ciąży tylko spacerowałam, robiłam to co każda kobieta i tyle, wystarczyło żeby szybko i z miarę sprawnie urodzić :-)

reklama
Baby macie jakies patenty ns zasypianie? Hubcio teraz spi ale co chwile sie budzi, wloze mu cyca do buzi i zasnie. Czasem trosze przy tym zje ale boje sie ze się tak nauczy i potem bedzie problem. Smoczka nie chce a jak ma mi okropnie plakac to wole mu wcisnac tego cyca

Baby macie jakies patenty ns zasypianie? Hubcio teraz spi ale co chwile sie budzi, wloze mu cyca do buzi i zasnie. Czasem trosze przy tym zje ale boje sie ze się tak nauczy i potem bedzie problem. Smoczka nie chce a jak ma mi okropnie plakac to wole mu wcisnac tego cyca
Spacer:) A teraz jak zrobiło się zimno, to młody śpi nawet jak się wózek zatrzyma:) więc po spacerze kibluje jeszcze na tarasie ze 2h a ja mam wolne:D

Spacer:) A teraz jak zrobiło się zimno, to młody śpi nawet jak się wózek zatrzyma:) więc po spacerze kibluje jeszcze na tarasie ze 2h a ja mam wolne:D
To nie bardzo bo Hubcio kiedyś spal na spacerze, teraz rzadko:( najczesciej placze i bez butli ani rusz mimo iz jedziemy zaraz po jedzeniu. Teraz mamy 2 dzien przerwy ze spacerem bo ma zapalenie spojowki znowu:( ale mysle ze jak przesiadziemy sie na spacerowke to polubi spacery

Tej wersji sie wlasnie trzymam, ze niejedna dziewczyna w ciazy igraniczyla aktywnosc do minimum a i tak udawalo sie urodzic sn [emoji4]
Dziewczyny, jeszcze raz Wam bardzo dziekuje za Wasz odzew[emoji173] fajnie ze mamy to forum, bo w innych miejscach w necie, gdybym napisala, ze poszlam na kijki w ciazy i teraz boli mnoe brzuch, skrocila sie szyjka, to by mnie laski zjadly, ze nieodpowiedzialna, zaszkodzila dziecku itp.. a naprawde chcialam jak najlepiej. Nawet sobie wyobrazalam w trakcie spaceru, ze synek dzieki temu bedzie lepiej dotleniony itd.. o naiwnosci
Nie dbałam o fitness w ciąży bo nie miałam sił za bardzo a urodzilam sn. Nawet nie wiedziałam że trzeba jakoś ćwiczyć [emoji12] Ale byłam fit przed ciążą [emoji6]

@misis188 Dziękuję że pytasz :) u mnie tragedia i wcale nie przesadzam... ostatnią noc spałam 4h... Mała wyła. Serce pękało. Wygina się tak mocno, że łapię ją za główkę bo mam wrażenie, że się przegnie... Straszny widok. Dzisiejszy dzień o dziwo praktycznie przespała z przerwami na jedzenie po 20 min i znów sen.. chyba tą noc odsypia a ja już się boje kolejnej... :( Serce boli jak przytulenie czy zbliżenie buzi do dziecka czy uspokajanie nie pomaga... :( Padła o 3 ze zmęczenia, wstała o 7... i tak wstaje co jakieś 2-3h żeby z 20 min pociamkać cycka i śpi dalej.. Wychodzi na to, że boję się nocy. Dosłownie. Podaję nadal 3x4 krople bobotic i 1x10 kropli vivomixx. Ciężko powiedzieć czy i co tu działa... :( Macie jakieś rady? Kiedy takie nieustające szlochy i płacze mogą minąć? Ostatni raz położna przychodzi w piątek..
U mnie bylo to samo:( po 5tygodniu bylo lepiej. Ale niecwiem czy to nie zasluga espumisanu. Masujesz jej brzuszek? Robi kupę i puszcza baki? U mnie maz siedzial 7 tygodni i spaliśmy czasem na zmiane jak Hubcio tak plakak i nie spal.
Sprobuj ja nosić na brzuszku-hubcii bardzo to lubil i go uspokajalo.
A ja tez kupilam ten vivomixx i nie wiem czy przez niego nie ma wiekszych problemow z kupa. Ten zuzyje ale kolejnego raczej nie kupie

@misis188 Dziękuję że pytasz :) u mnie tragedia i wcale nie przesadzam... ostatnią noc spałam 4h... Mała wyła. Serce pękało. Wygina się tak mocno, że łapię ją za główkę bo mam wrażenie, że się przegnie... Straszny widok. Dzisiejszy dzień o dziwo praktycznie przespała z przerwami na jedzenie po 20 min i znów sen.. chyba tą noc odsypia a ja już się boje kolejnej... :( Serce boli jak przytulenie czy zbliżenie buzi do dziecka czy uspokajanie nie pomaga... :( Padła o 3 ze zmęczenia, wstała o 7... i tak wstaje co jakieś 2-3h żeby z 20 min pociamkać cycka i śpi dalej.. Wychodzi na to, że boję się nocy. Dosłownie. Podaję nadal 3x4 krople bobotic i 1x10 kropli vivomixx. Ciężko powiedzieć czy i co tu działa... :( Macie jakieś rady? Kiedy takie nieustające szlochy i płacze mogą minąć? Ostatni raz położna przychodzi w piątek..
A Hubert sie tez mi tak wyginal, dalej tak cZasem jest. Ja tej noct spalam w sumie ze 6 godzin ale zeszlej gdzies 3 bo budzil sie co 2 godziny a ja jaj wybije sie ze snu to d..a jak sie obudzi to z godzine siedzimy i tak to bylo. Polozylam sie tylko spac a on sie juz obudzil.ale powiem Ci ze jak dziecko sie wyspi w dzien to ladnie w nocy spi zazwyczaj

reklama
A Hubert sie tez mi tak wyginal, dalej tak cZasem jest. Ja tej noct spalam w sumie ze 6 godzin ale zeszlej gdzies 3 bo budzil sie co 2 godziny a ja jaj wybije sie ze snu to d..a jak sie obudzi to z godzine siedzimy i tak to bylo. Polozylam sie tylko spac a on sie juz obudzil.ale powiem Ci ze jak dziecko sie wyspi w dzien to ladnie w nocy spi zazwyczaj
No z tym bym polemizowała. To nie jest reguła. U niektórych dzieci może tak jest, ale nie zawsze.

Do góry